Profesori și cercetători științifici de renume, reuniți la conferința internațională „Slavistica românească și dialogul culturilor – 2017”

Profesori și cercetători științifici de renume, reuniți la conferința internațională „Slavistica românească și dialogul culturilor – 2017”

18 septembrie, 2017 in Evenimente, Știri

Vineri și sâmbătă, 22 și 23 septembrie 2017, va avea loc conferința internațională „Slavistica românească și dialogul culturilor – 2017”, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București (str. Pitar Moș, nr.7-15).

Evenimentul este o manifestare științifică de mare amploare, la care vor participa aproape 100 de profesori universitari și cercetători științifici de renume atât din țară, cât și din străinătate. Participanții la eveniment provin din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

Conferința internațională se va desfășura în trei secțiuni clasice: literatură, lingvistică, mentalități. Temele abordate de către vorbitorii invitați la conferință pot fi consultate aici.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor avea loc o conferință consacrată scriitoarei slovace Božena Slančíková-Timrava și o conferință dedicată scriitorului ucrainean Osîp Makovei, ambii celebrați la aniversarea a 150 de ani de la naștere.

Pentru prima dată în țara noastră, în cadrul evenimentului „Slavistica românească și dialogul culturilor – 2017” va avea loc și conferința anuală a Comisiei de balcanistică de pe lângă Comitetul Internațional al Slaviștilor.

Conferința internațională „Slavistica românească și dialogul culturilor – 2017” este organizată de Departamentul de Filologie Rusă și Slavă din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, în parteneriat cu Asociația Slaviștilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și Uniunea Ucrainenilor din România.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.