Joi, 27 mai 2021, începând cu ora 17:00, Interdisciplinary School of Doctoral Studies organizează, online, workshop-ul Programe de finanțare ale Fundației Alexander von Humboldt cu focalizare pe burse pentru cercetători postdoctorali.
Prelegerea va fi susținută de prof. univ. dr. Alexandru Babeș, cadru didactic la Facultatea de Biologie a Universității din București și ambasador științific al Fundației Alexander von Humboldt în România. Pornind de la o scurtă prezentare a sistemului de burse și a programelor de finanțare, discuțiile din cadrul workshop-ului se vor baza pe criteriile de selecție și beneficiile asociate prestigioasei Burse Humboldt. Mai multe detalii cu privire la activitatea Fundației și la beneficiile burselor acordate de aceasta pot fi consultate aici.
Limba de comunicare a evenimentului este engleza, iar persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de participare de aici până cel târziu în ziua evenimentului la ora 16:00.
Fundația Alexander von Humboldt acordă burse de cercetare postdoctorale strict pe baza excelenței științifice demonstrate a aplicanților, indiferent de țara de origine sau de domeniul de cercetare. Bursierii Fundației Humboldt desfășoară activități de cercetare la universități și institute de cercetare de prestigiu din Germania.
Rețeaua de beneficiari Humboldt reunește peste 25.000 de persoane (inclusiv laureați Nobel), din peste 130 de țări. Printre aceștia se numără și directorul Interdisciplinary School of Doctoral Studies, prof. univ. dr. Mihai Dima, care descrie astfel propria colaborare cu Fundația: „Pentru mine, a fi bursier al Fundației Humboldt reprezintă cea mai frumoasă experiență profesională, în cadrul căreia m-am bucurat, în afară de suportul direct și elegant, de oportunitatea de a intra în contact cu colegi cu rezultate științifice deosebite, din toate domeniile științei și din toate colțurile globului. Spiritul Fundației Humboldt reprezintă o sursă cvasi-permanentă de energie și inspirație pentru activitatea mea științifică. Datorită acestei experiențe, încurajez colegii pasionați de cercetare științifică să ia serios în considerare această oportunitate deosebită, despre care pot primi informații direct de la prof. univ. dr. Alexandru Babeș, cadru didactic la Facultatea de Biologie a UB și ambasador științific al Fundației Humboldt în România, în cadrul workshop-ului organizat de ISDS-UB pe 27 mai 2020”.
Evenimentele organizate de ISDS-UB
Acest workshop se încadrează în seria de evenimente organizate de ISDS-UB cu scopul de a stimula cercetările interdisciplinare și de a face cunoscute rezultatele acestora. În cadrul evenimentelor se remarcă cele 10 prezentări tematice susținute de profesorii afiliați la Școala Doctorală. Acest eveniment va fi urmat de un eveniment de prezentare al ofertei de admitere pentru studii universitare de doctorat în cadrul ISDS-UB pentru sesiunea de admitere din septembrie 2021.
Despre ISDS-UB
Interdisciplinary School of Doctoral Studies a fost înființată în anul 2018, cu scopul de a oferi tinerilor cercetători oportunitatea de a-și desfășura cercetarea într-un mediu de cercetare interdisciplinar. Studiul și cercetarea la ISDS-UB sunt organizate exclusiv în limbi de circulație internațională, în toate cele 19 domenii de doctorat în care Universitatea din București oferă studii doctorale, dar și în cadrul unor grupuri de cercetare și de pregătire interdisciplinară (IRTG) în care profesorii, cercetătorii și doctoranzii din diferite domenii colaborează în vederea realizării unor cercetări orientate pe teme complexe.
În prezent, patru astfel de grupuri sunt funcționale:
• Mind, Language, and Cognition-Biology – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile informatică, lingvistică, matematică, psihologie și filosofie;
• Complex Systems Disentanglement through Data Analysis – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geografie, matematică, fizică și sociologie.
• Natural Resources & Social-Ecological Systems – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile geologie, geografie, istorie și științe politice.
• Higher Education Studies. Policies, institutions and people in the transition from modernity to a post-industrial world (HES) – care reunește profesori și doctoranzi din domeniile științele educației, filosofie, științe politice, istorie și sociologie.
Mai multe informații despre ISDS-UB pot fi accesate aici.