Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

20 decembrie, 2018 in Actualitate, International, Știri

Marți, 18 decembrie 2018, rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova (USM). Propunerea a venit din partea Facultății de Istorie și Filosofie a USM, ca o recunoaștere a meritelor profesorului Mircea Dumitru, membru corespondent al Academiei Române.
Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a avut loc în Sala Senatului USM, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniță, a membrilor Senatului Universității de Stat din Moldova, precum și a reprezentanților lumii universitare din Republica Moldova.
Universitatea din București a fost reprezentată la eveniment de conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, acad. Marius Andruh, directorul Departamentului de Chimie Anorganică din cadrul Facultății de Chimie, prof. univ. dr. Viorel Vizureanu, prodecan al Facultății de Filosofie, prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, decanul Facultății de Drept, prof. univ. dr. Răzvan Dincă, prodecan al Facultății de Drept, și Lilian Ciachir, coordonatorul Catedrei UNESCO pentru Schimburi Interculturale și Interreligioase din cadrul Facultății de Filosofie.
Ceremonia a debutat cu alocuțiunea rectorului Universității de Stat din Moldova, prof. univ. dr. habil. Gheorghe Ciocanu, care a precizat faptul că Senatul USM recunoaște contribuțiile științifice și culturale remarcabile ale profesorului Mircea Dumitru, care reprezintă un model de urmat, atât pentru comunitatea academică, cât și pentru studenți.
După Laudatio, prezentat de conf. univ. dr. Sergiu Matveev, decanul Facultății de Istorie și Filosofie a USM, profesorului Mircea Dumitru i-a fost acordat onorificul titlu de Doctor Honoris Causa al USM de către profesorul Gheorghe Ciocanu, rectorul Universității de Stat din Moldova.
În continuare, rectorul Universității din București a susținut prelegerea cu tema „Știință, adevăr, democrație. O alianță problematică?”, remarcând faptul că instituțiile de învățământ superior ar trebui să dezvolte și să întărească legăturile deja existente, dat fiind faptul că ceea ce animă întotdeauna spiritul unei universități este dimensiunea comunitară universitară.
Cooptarea recentă a Universității de Stat din Moldova ca membră asociată a Consorțiului Universitaria, din care fac parte cele mai prestigioase universități din România, reprezintă un prim pas în acest sens și constituie o dovadă a întăririi cooperării în domeniul învățământului superior românesc, internaționalizării educației și cercetării universitare.

Credit foto: Universitatea de Stat din Moldova și Lilian Ciachir

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.