Săptămâna Culturii Lusofone la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Lusofone la Universitatea din București

03 mai, 2018 in Evenimente, International, Știri

Proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) continuă în perioada 5-11 mai 2018 prin organizarea unor serii de evenimente dedicate culturii lusofone.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut luni, 7 mai 2018, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul „Titu Maiorescu” (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7), odată cu expozițiile de fotografie intitulate „A minha rua” și „A vida e a morte da personagem”, prezentate de Silvia Vieira.
În programul dedicat culturii lusofone, Institutul Portughez de Artă Contemporană „Arte” și Asociația „Fala Portugues!” a organizat prima ediție a Festivalului de scurt-metraje al Comunității Țărilor vorbitoare de Portugheză. Festivalul a debutat sâmbătă, 5 mai 2018, la Cinema „Elvira Popescu” (Bd. Dacia), începând cu ora 18:00. În cadrul evenimentului sunt prezentate filme realizate de specialiști din țări precum Angola, Brazilia, Republica Capului Verde, Republica Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Principe sau Timorul de Est.
De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni, participanții vor putea lua parte la ateliere de scriere creativă, concursuri de limbă și cultură lusofone.
Săptămâna Culturii Lusofone este organizată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, în colaborare cu Ambasada Portugaliei la București, Catedra „Fernando Pessoa” din București, Ministerul Afacerilor Externe din Portugalia, Institutul Portughez de Fotografie, Institutul Portughez de Artă Contemporană „Arte”, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Asociața „Fala Portugues!”
Evenimentul este coordonat de conf. univ. dr. Adriana Ciama și lect. univ. dr. Sónia Mendes, cadre didactice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.
Programul complet al Săptămânii Culturii Lusofone la Universitatea din Bucureşti poate fi consultat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.