Sărbătoarea Centenarului la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București

Sărbătoarea Centenarului la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București

26 noiembrie 2018 în Actualitate, Evenimente, Știri, Știri Centenar

În perioada 26-29 noiembrie 2018, studenții și profesorii Departamentului de Formare a Profesorilor organizează un eveniment complex dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, propunând celor interesați o incursiune multifațetată în trecutul însuflețit de idealul unionist. Evenimentele și expozițiile organizate cu acest prilej vor readuce în atenție oameni, spații și momente hotărâtoare pentru evoluția peisajului românesc educațional și cultural, deopotrivă.
Evenimentul include conferințe, workshop-uri și ateliere de creație, lansări de carte și vernisaje de expoziții, dar și vizite la Muzeul Național de Istorie a României și la alte clădiri istorice din Centrul Vechi al Capitalei, precum Biserica Stavropoleos și Palatul CEC. Printre acestea, amintim: „Învățământul românesc de la Spiru Haret până în prezent”, prezentare și expoziție despre formarea cadrelor didactice, a programelor școlare si a violenței în școală în cinci decade importante, conferințele „Centenarul în idei istorice. Prezentarea momentelor importante care au condus la Marea Unire” și „Fără istorie n‐avem viitor!”, „Ce mai reprezintă pentru noi Centenarul?”, un workshop altfel și atelierul de creație „Ne pregătim de sărbătoare!”.
Totodată, seria de evenimente include și vernisarea a trei expoziții tematice: „Drumul spre azi”, expoziție prin care se reconstituie mediul educațional care a caracterizat societatea românească în ultimii o sută de ani, „Primii 100 de ani de Educație. Fii unul dintre cei 100 de români care va modela educația in următorii 100 de ani!”, expoziție care include fotografiile a 100 de personalități care influențat educația românească în ultima sută de ani, și „100 de ani de Românie în 100 de ani de literatură și cultură românească”.
Detalii și informații suplimentare despre programul zilelor dedicate sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire la Facultatea de Psihologie și Științele Educației pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.