Școală de iarnă de leadership pentru studenții Universității din București

Școală de iarnă de leadership pentru studenții Universității din București

12 ianuarie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

În perioada 11 – 13 ianuarie 2019, Senatul Universității din București a organizat Școala de iarnă de leadership pentru studenți. Evenimentul a avut loc la Sinaia și și-a propus să promoveze în rândul studenților cultura organizațională a Universității din București, bazată pe valori precum solidaritate, echitate, integritate sau competitivitate.
Principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului au adus în prim-plan problemele studenților Universității din București, rolul studenților în mediul academic, dar și importanța pe care o au organizațiile studențești. De asemenea, organizatorii propun ateliere despre rețelele sociale și importanța lor pentru Universitate, despre decizie și autoritate în organizații, precum și despre abordarea strategică a Universității.
În deschiderea evenimentului, profesorul Marian Preda, președintele Senatului Universității din București, a susținut prelegerea cu tema „Universitatea ca organizație: misiune, viziune, cultură, valori, locul și rolul studenților în mediul academic”, iar conferențiarul Marian-Gabriel Hâncean le-a vorbit studenților despre aplicarea analizei de rețea pentru înțelegerea comportamentelor intra-universitare.
La eveniment au participat ca invitați profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, conferențiarul Sorin Costreie, prorector responsabil de Relații Internaționale și relația cu studenții, precum și lectorul Constantin Vică, președintele ABACUS, hub de inovare al Universității.
La eveniment au participat studentele și studenții Anca Matei (Facultatea de Chimie), Alexandra Zară și Horia-Șerban Onița (Facultatea de Drept), Ioana Fidel (Facultatea de Fizică), Petrișor Ivan (Facultatea de Filosofie), Georgiana Marin și Laura Popa (Facultatea de Geologie și Geofizică), Alexander Roberto Andrei și Elena Daiana Giorgi (Facultatea de Geografie), Rareș Cristea (Facultatea de Matematică și Informatică), Ruxandra Dobre (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială) și Alina Simion (Președinta ASUB).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.