Seminarul de informare „Delegații de tineret ai României la ONU” la Universitatea din București

Seminarul de informare „Delegații de tineret ai României la ONU” la Universitatea din București

21 mai, 2018 in Evenimente, Știri, Student, Anunțuri

Marți, 22 mai 2018, Centrul de Studii Europene organizează seminarul de informare Delegații de tineret ai României la ONU, susținut de Ioana Covei și Vlad Măcelaru, actualii delegați. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în sala 108 a Facultății de Litere din cadrul Universității din București (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7)
Scopul evenimentului este de a discuta cu tinerii despre oportunitățile de implicare în procesul decizional, pornind de la nivel local şi până la cel național şi de a-i încuraja să devină facilitatori ai schimbărilor pe care şi le doresc.
Ioana și Vlad vor explica ce presupune programul Delegat de Tineret la #ONU și cu ce idei și resurse au venit din deplasările de la sediul ONU de la New York, identificând, împreună cu #studenții, soluțiile la problemele pe care tinerii din #România le întâmpină.
De asemenea, va fi prezentată și modalitatea de acces la acest program în vederea pregătirii procesului de selecție pentru viitorii Delegați de tineret ai României la ONU, pentru mandatul 2018-2019.
Evenimentul este deschis şi se adresează tuturor studenților Facultății de Litere, indiferent de specializare, interesaţi de diplomaţie şi relaţii internaţionale, cât şi de problemele şi politicile de tineret, la nivel naţional şi internaţional.
„Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, de reprezentare publică a intereselor tinerilor români la nivel internaţional. Cei doi Delegaţi, sunt selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie și reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.