În perioada ianuarie – iunie 2019, Facultatea de Psihologie şi Științele Educației din cadrul Universității din București organizează seria de ateliere ale Laboratorului de Științe Cognitive Clinice.
Astfel, pe parcursul a șase luni, vor fi prezentate cele mai relevante rezultate științifice din domeniul psihologiei clinice, tematicile propuse acoperind un spectru larg de domenii și arii de interes. Prelegerile au rolul de a oferi atât informații relevante din punct de vedere teoretic și conceptual, cât și noțiuni practice, cu aplicabilitate directă în practica clinică.
Printre tematicile atelierelor se regăsesc: „Rolul pozitiv al emoțiilor negative”, prelegere ce își propune să nuanțeze discuția cu privire la emoțiile negative și la rolul acestora în dezvoltarea psihopatologiei; „Teoria minții în tulburarea de spectru autist”, prelegere în cadrul căreia va fi schițată o abordare critică la adresa viziunii potrivit căreia tulburările de spectru autist sunt fundamentate pe un deficit social-cognitiv și vor fi evidențiate implicațiile acestei viziuni pentru practica terapeutică; „De la recompensă la adicție”, prelegere în cadrul căreia se va prezenta o perspectivă biopsihologică asupra adicției și consumului de substanțe sau „Prezentarea cercetărilor laboratorului”, prelegere în care vor fi prezentate rezultatele științifice obținute de membrii Laboratorului de Științe Cognitive Clinice, precum și proiectele aflate în desfășurare.
Atelierele sunt destinate tuturor persoanelor interesate, iar accesul este liber și se va face în baza înscrierii prealabile.
Mai multe detalii cu privire la programul evenimentului pot fi consultate aici.
Fondat în anul 2017, Laboratorul de Științe Cognitive Clinice urmărește să stimuleze și să promoveze cercetarea în domeniul psihologiei clinice dintr-o perspectivă interdisciplinară. În cadrul laboratorului sunt încurajate inițiative de cercetare dintr-o arie extinsă de domenii conexe, precum neurobiologia, psihofiziologia sau economia comportamentală.
Alte informații cu privire la echipa din spatele proiectului sau noutăți legate de eveniment pot fi accesate aici și pe pagina de Facebook.