Marți, 18 iunie 2024, Universitatea din București a fost gazda unei sesiuni de instruire în bune practici de cercetare intitulată Soluții pentru cercetarea biologică și biochimică, ce a avut loc la Sala Consiliului de Administrație a Rectoratului Universității din București.
Sesiunea, organizată în colaborare cu Laboratorium, s-a bucurat de participarea membrilor comunității academice a UB și ai Academiei Române.
Printre subiectele abordate în cadrul evenimentului se numără: Soluții de microcalorimetrie: Analiza ITC și NanoDSC pentru determinarea energiei de legare, studii metabolice și profilare termodinamică; Aplicații reologice: Studiul reologic al proprietăților vâscoelastice ale probelor biologice și a biofluidelor; Analiza termică: Inclusiv calorimetre cu scanare diferențială (DSC) și analiză termogravimetrică (TGA) pentru studii de caracterizare a biomaterialelor și formularea medicamentelor.
Sesiunea de instruire în bune practici de cercetare a fost organizată în cadrul activității A2.7.1.* Furnizarea de servicii avansate de orientare în carieră a proiectului „SciResCareer” – Centrul Regional de Orientare și Consiliere în cariera de cercetător – București-Ilfov – „De La Educație Preuniversitară La Cercetare Avansată”.
Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate aici.
Despre proiectul „SciResCareer”
Proiectul „SciResCareer” este finanțat în cadrul PNRR/C9/ Investiția „i10 – Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a Era Talent Platform. Conceput drept parte a structurii organizatorice a Universității din București, Centrul „SciResCareer” va deservi întreaga comunitate științifică din universitățile și institutele de cercetare aflate sub coordonarea Academiei Române, institutele naționale de cercetare-dezvoltare aflate în coordonarea MCID și companiile private care desfășoară activități de CDI din regiunea de dezvoltare București-Ilfov.
Misiunea Centrului „SciResCareer” este de a fi un punct de contact unic pentru studenți, doctoranzi, cercetători tineri și seniori, cadre didactice implicate în activitatea de cercetare, medici, economişti, ingineri, antreprenori și alte categorii socio-profesionale care doresc să exploreze și să își dezvolte o carieră în cercetare.
Mai multe informații despre proiectul „SciResCareer” pot fi accesate aici.