În perioada 10-12 decembrie 2021, Societatea de Psihoterapie Experienţială Română (Institutul SPER) în colaborare cu Departamentul de Psihologie Aplicată și Psihoterapie al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București și cu Laboratorul de Cercetare şi Formare în Psihoterapie Experienţială Umanistă Unificatoare, Evaluare Clinică şi Dezvoltare Personală (LPEU) organizează cea de-a XI-a ediție a Conferinței de Psihoterapie Experiențială și Dezvoltare Personală Unificatoare: „Căi de a fi împreună în procesul schimbării. Psihoterapia între realitate și dorință”.
Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom. Sub egida conferinței, în perioada 6-9 decembrie 2021, se va desfășura și o secțiune gratuită pentru studenți (aspiranți la profesia de psihoterapeut).
Astfel, organizatorii invită studenții FPSE care doresc să se specializeze în psihoterapie să se înscrie la această secțiune specială. Persoanele care doresc să prezinte o lucrare / un poster în cadrul secțiunilor dedicate, fie că sunt specialiști sau studenți, sunt rugate să transmită pe adresa de e-mail editura.sper@gmail.com titlul lucrării sau al posterului, împreună cu rezumatul (în limba română), alături de o declarație pe propria răspundere, până joi, 25 noiembrie 2021. Detalii suplimentare despre înscriere pot fi accesate aici și aici.
Conferința se adresează atât studenților, cât și specialiștilor în domeniu
Evenimentul se adresează atât specialiștilor, cât și studenților, masteranzilor, doctoranzilor și tinerilor aspiranți la o carieră de psihoterapeut, psiholog clinician, consilier psihologic, trainer de dezvoltare personală, cât și tuturor celor pasionați de domeniul psihologiei și psihoterapiei.
Punctele cheie ale ediției din acest an a conferinței sunt: comunitatea profesională; practica terapeutică în contact cu nevoile actuale ale beneficiarilor; psihoterapia ca proces; experiența schimbării individuale și colective și cercetare în sprijinul deschiderii perspectivelor și a practicii informate.
Alternative de intervenție în practica psihoterapeutică
Organizatorii evenimentului, invitații și participanții vor încerca să găsească împreună întrebările potrivite, să formuleze posibile răspunsuri și să promoveze alternative de intervenție privind tematicile cel mai des întâlnite în practica psihoterapeutică: dobândirea toleranței cu privire la diferențele sociale; pregătirea psihologică primară în managementul stresului; anxietatea și depresia, experiența singurătății și a însingurării; adaptarea și inovația de noi roluri și responsabilități; impasul existențial; problemele identitare; tulburările de alimentație și schema corporală; patologiile sociale; psihoeducația și consilierea de suport pentru familiile disfuncționale; patologia de sistem familial – evaluare și intervenție; psihotrauma.
„Cu prilejul celei de-a XI-a ediții a conferinței vă propunem să participați la prezentări științifice care pun în valoare munca de cercetare și promovează inovația și ideile specialiștilor, la ateliere de lucru și comunicări menite să vă îmbogățească paleta de resurse profesionale, formative și să vă ofere posibilitatea unor noi perspective în practica terapeutică. Și de această dată, încercăm să sprijinim efortul colectiv de formare continuă, deschiderea largă către domenii conexe (medical, educațional, social, tehnologic), precum și consolidarea comunității profesionale (…) Avem toată încrederea în efortul colectiv de evoluție și progres, de aceea ne bucurăm să avem șansa de a ne vedea și revedea, pentru a ne pune în contact ideile și experiențele și pentru a crea împreună premisele pentru o dezvoltare profesională de calitate, sub semnul autenticității, realismului și responsabilității”, este mesajul transmis de organizatori persoanelor interesate să participe.
Programul detaliat al evenimentului este disponibil aici.
Conferința este în curs de acreditare la Colegiului Psihologilor din România.