Studenții UB sunt invitați să se înscrie la microprogramele Civic Engagement și Global Awareness, organizate în limba engleză în cadrul CIVIS.
Microprogramul CIVIC ENGAGEMENT
În acest microprogram inovator, studenții aplică teoria în practică într-un context comunitar și fac schimb de perspective asupra problemelor societale actuale cu studenți din întreaga Europă. Cursurile reprezintă o oportunitate fantastică și permit obținerea unui certificat oficial, la finalizarea tuturor unităților de curs.
Studenții care participă la microprogramul de implicare civică trebuie să finalizeze toate cele trei unități obligatorii, obținând astfel 15 credite ECTS:
Unitatea 1: Curs de service-learning (3 – 6 credite ECTS)
Unitatea 2: Implicarea în comunitate (min. 6 credite ECTS)
Unitatea 3: Cursuri academice integrate (3 credite ECTS)
Cuvinte cheie: probleme comunitare, nevoi sociale, soluții colaborative, învățare prin practică
Descriere (sesiunea aprilie-iulie 2022)
https://civis.eu/en/civis-micro-programmes/micro-programme-civic-engagement
Link către catalogul cursurilor (sesiunea aprilie-iulie 2022):
https://civis.eu/storage/files/civic-engagement-course-catalogue-summer-2022.pdf
Înscrierea studenților se poate face la acest link: https://airtable.com/shryUbC4FGbYItwV0
Termen de înscriere: 30 martie 2022
Alte perioade de înscriere (sub rezerva existenței de locuri disponibile la cursuri):
4 – 21 aprilie 2022; 30 aprilie – 12 mai 2022
Microprogramul GLOBAL AWARENESS
Acest microprogram oferă studenților de la toate disciplinele și ciclurile de studii posibilitatea de a dobândi competențe transdisciplinare în înțelegerea și analiza fenomenelor globale și transfrontaliere. Întâmpinarea provocărilor globale – cum ar fi problemele legate de energie, climă și mediu – reprezintă un obiectiv de bază al Alianței CIVIS. Cursurile incluse în microprogram oferă cunoștințe aprofundate despre globalizare și procesele transfrontaliere, precum și oportunități de a reflecta asupra interconexiunilor globale în viața de zi cu zi. Acoperind o gamă largă de subiecte și abordări, cursurile oferite în acest program încurajează dezvoltarea competențelor inter- și transdisciplinare și a abilităților de rezolvare a problemelor pentru a face față problemelor sociale, culturale, economice, juridice, politice și ecologice ale perioadei actuale. În acest fel, studenții sunt educați pentru a deveni actori responsabili într-o lume globalizată.
Acest microprogram este structurat în patru domenii, permițând studenților să obțină 15 credite ECTS, necesare pentru a finaliza programul:
- Cursuri introductive
- Cursuri tematice
- Proiecte de cercetare a studenților
- Proiecte comune cu universități partenere
Cuvinte cheie: fenomene globale, interrelații globale, procese transfrontaliere, abordare orientate către soluții.
Descriere (sesiunea aprilie-iulie 2022):
https://civis.eu/en/civis-micro-programmes/micro-programme-global-awareness
Înscrierea studenților se poate face aici: https://airtable.com/shrIRfdL1b2ZopTqI
Termen de înscriere pentru studenți: 31 martie 2022
Ce este un microprogram CIVIS?
Microprogramele CIVIS reprezintă un proces de învățare care permite studenților să combine mai multe cursuri sau module într-o manieră coerentă pentru a-și consolida sau completa programul de studiu din facultate. Alegând un microprogram, studenții își pot construi propriul curriculum, cursurile având un caracter transdisciplinar. Studenții sunt invitați să se înscrie la cursurile oferite separat de certificarea microprogramului (dată de finalizarea tuturor unităților obligatorii), ca o amplă experiență de învățare.
De ce să participați la un micro-program CIVIS?
Microprogramele oferă studenților acces la:
- module monodisciplinare colaborative într-un singur subiect
- teme extracurriculare și competențe transferabile
- cursuri transdisciplinare pe o temă orientată spre provocări globale
Studenții își pot construi propriul traseu de învățare flexibilă. În plus, având în vedere că un microprogram este conceput și furnizat în parteneriat cu diferite universități din Alianța CIVIS, aceste opțiuni de mobilitate vor deschide noi experiențe de învățare, pedagogii inovatoare, schimburi culturale, multilingvism și conexiuni cu alți studenți din Alianța CIVIS.
Microprogramele CIVIS permit studenților să combine mai multe cursuri sau module CIVIS într-un singur proces de învățare coerentă, care consolidează sau completează programul lor principal de studiu. Alegând un microprogram, studenții își pot construi propriul curriculum într-un domeniu CIVIS sau extinzând opțiunile transdisciplinare. Programele sunt organizate pentru studenți de la toate nivelurile (licență, master sau doctorat).
Alte informații despre microprogramele CIVIS sunt disponibile aici, iar un scurt clip video despre cele două oportunități este disponibil aici.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește zece dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen, University of Glasgow și Paris Lodron Universität Salzburg. CIVIS reunește o comunitate de peste 470.000 de studenți și 68.000 de angajați, dintre care peste 35.000 sunt cadre universitare și cercetători.