Începând cu luna iunie 2021, studenții UB sunt invitați să participe la o serie de microprograme în limba engleză, organizate de Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea din Tübingen. Programul se adresează studenților din cadrul programelor de licență care nu își finalizează studiile în anul universitar 2020-2021.
Aceste cursuri le oferă studenților UB posibilitatea de a beneficia de o experiență internațională organizată sub egida Universității Civice Europene CIVIS. Lista integrală a programelor poate fi accesată aici.
Programele vizează două direcții principale de certificare: Civic engagement și Global awareness și vor aduce studenților 15 credite ECTS suplimentare. Cursurile propuse în domeniul Civic engagement sunt descrise aici, iar cele din domeniul Global awareness, aici.
Înscrierea la aceste cursuri se face prin completarea în limba engleză a informațiilor cuprinse în formularul care poate fi accesat aici.
Pentru cursurile derulate în luna iunie, înscrierile se vor finaliza pe 28 mai 2021, iar pentru cele derulate în luna iulie, înscrierile se vor finaliza pe 28 iunie 2021. Studenții vor fi acceptați dacă respectă cerințele de înregistrare (completarea corectă a datelor de înregistrare) în ordinea înscrierii și vor fi anunțați după încheierea perioadei de înregistrare. Vă rugam să folosiți adresa instituțională de student pentru ca înscrierea să fie validă.
Întrebări privind aceste activități/cursuri pot fi transmise la adresa: alexandru-mihai.cartis@unibuc.ro.
Obținerea celor 15 ECTS necesare certificării se poate derula pe toată perioada studiilor de licență prin participarea la alte activități/cursuri ce vor fi promovate ulterior. Desigur, studenții pot alege să participe la mai multe cursuri (în afara certificării), care le vor aduce și alte credite suplimentare ECTS.
Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește nouă dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen și University of Glasgow, în calitate de partener asociat. CIVIS reunește o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de angajați, dintre care peste 30.000 sunt cadre universitare și cercetători.
CIVIS urmărește să răspundă provocărilor globale majore, acționând ca un vector de schimbare și inovare în următoarele sfere prioritare: sănătate; mediul urban, teritorii și mobilități; climat, mediu, energie; transformări digitale și tehnologice; societate, cultură și patrimoniu.