Facultatea de Biologie

Decan
Prof. univ. dr. Carmen Postolache
carmen_postolache83@yahoo.com

 

Prodecan
Prof. univ. dr. Ileana Stoica
ileana.stoica@bio.unibuc.ro

 

Prodecan
Prof. univ. dr. Marieta Costache
marietacostache@yahoo.com

Departamentul de Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică
Prof. univ. dr. Dan Mihailescu – director de departament
d.f.mihailescu@gmail.com

Departamentul de Biochimie și Biologie Moleculară
Prof. univ. dr. Anca Dinischiotu – director de departament
adin@bio.unibuc.ro

Departamentul de Ecologie Sistemică și Sustenabilitate
Prof. univ. dr. Geta Risnoveanu – director de departament
geta.risnoveanu@g.unibuc.ro

Departamentul de Genetică
Prof. univ. dr. Ileana Stoica – director de departament
ileana.stoica@bio.unibuc.ro

Departamentul de Botanică și Microbiologie
Prof. univ. dr. Veronica Lazar – director de departament
veronica.lazar@bio.unibuc.ro

Secretariat
Moroșanu Elena – Secretar șef
secretariat@bio.unibuc.ro
+4021-318.15.66
Adresă
Splaiul Independenței, nr. 91–95, sector 5, București, 050095

Componentă a Universității din București, Facultatea de Biologie s-a constituit treptat ca o platformă mixtă, de formare și perfecționare a resursei umane și de cercetare fundamentală și aplicată în domeniile biologiei și științei mediului.

Studiile la Facultatea de Biologie permit investigarea sistemelor biologice de la nivel molecular și celular, la nivel individual și al sistemelor ecologice, răspunzând astfel obiectivelor „științei post – normale”, orientate asupra cunoașterii și gestionării naturii și societății umane.

Un aspect esențial îl reprezintă contribuția pe care facultatea o are la dezvoltarea cunoașterii în domeniile foarte dinamice ale biologiei și științei mediului, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plin secol al expansiunii biologiei. Acest aspect se concretizează prin desfășurarea unui număr mare de proiecte de cercetare, în care un obiectiv esențial este atragerea și implicarea studenților de la programul de bază și în special a masteranzilor și doctoranzilor.

Facultatea de Biologie are încheiate numeroase acorduri bilaterale în cadrul programului Erasmus+, care permit mobilități pentru studenții de la programul de studii finalizate cu licență, pentru studenții de la master și doctorat, ca și pentru cadrele didactice, la universități europene cum sunt: Universitatea din Padova, Universitatea din Bonn, Universitatea din Hamburg, Universitatea Paris XI, Universitatea din Limoges, Universitatea din Lille, Universitatea din Munchen, Universitatea din Salonic.

Oportunitățile de carieră pentru absolvenți sunt diverse: laboratoare de cercetare fundamentală și aplicativă, laboratoare clinice publice și private de analiză medicală umană, de medicină legală, veterinară și de controlul calității mediului, laboratoare biotehnologice din industriile alimentară, a medicamentelor, a cosmeticelor, laboratoare clinice, de criminalistică, laboratoare de control și testare a calității produselor agroalimentare, industria farmaceutică și de produse cosmetice, consultanţă de mediu, dezvoltare rurală şi urbană, planificarea teritoriului etc.

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.