Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

Decan
Lect. univ. dr. Anamaria Nicola
anamarianeagu@fjsc.ro

Prodecan
Conf. univ. dr. Camelia Cmeciu
camelia.cmeciu@fjsc.ro

Prodecan
Lect. dr. Florian Petrică
florianpetrica98@yahoo.co.uk

Departamentul de Jurnalism
Conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Radu – director de departament
raluca.radu@fjsc.ro

Departamentul de Antropologie Culturală şi Comunicare
Conf. univ. dr. Antonio-Roberto Momoc – director de departament
antonio.momoc@fjsc.ro

Departamentul Învățământ cu frecvență redusă
Lect. univ. dr. Natalia Vasilendiuc – director de departament
natalia.vasilendiuc@fjsc.ro

Secretariat
secretariat@fjsc.ro
+4021-318.15.55

Site web
fjsc.unibuc.ro

Adresă
Bd. Iuliu Maniu, nr. 1–3, Complex Leu, corp A, etaj 6, sector 6, București, 061071

Facultatea de Jurnalism şi Științele Comunicării şi-a impus prestigiul profesional în rândul şcolilor şi al instituţiilor academice de profil atât din România, cât şi din străinătate.

Facultatea este membră în European Journalism Training Association (EJTA), în Réseau des centres francophones de formation au journalisme “Théophraste”, în Réseau Transméditerranéen de Recherche en Communication (RTRC), în European Institute for Commercial Communications Education (filială a European Association of Communications Agencies).

Anual, cadre didactice şi studenţi ai facultății sunt cuprinşi în proiecte europene de formare profesională şi de schimb de experienţă, prin programul Erasmus+ şi parteneriate strategice încheiate cu prestigioase universități şi instituții vocaționale. De-a lungul timpului, Facultatea de Jurnalism şi Științele Comunicării a stabilit relaţii academice şi de cercetare cu parteneri precum Ecole Supérieure de Journalisme din Lille, Université du Québec à Montréal, School of Journalism and Mass Communications de la University of South Carolina, Cox Center for International Mass Communication Training and Research, Department of Journalism de la California State University – CHICO din SUA, Mid Sweden University, Université Paul Valéry-Montpellier III, Université de Lorraine, Université Lumière Lyon 2, Frankfurt University of Applied Sciences, Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Sevilla, Instituto De Artes Visuais, Design E Marketing din Lisabona etc.

Facultatea de Jurnalism şi Științele Comunicării are programe de studiu acreditate de către ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în învățământul Superior) și oferă posibilitatea formării profesionale pentru mass-media (radio, televiziune, presă scrisă, jurnalism online), în relații publice și publicitate.

De asemenea, FJSC oferă competențe pentru cercetarea în media, publicitate și relații publice.

Facultatea de Jurnalism şi Științele Comunicării a înfiinţat Centrul de cercetare a rolului comunicării de masă la dezvoltarea Spațiului Public, de Analiză a Receptării și a Tehnologiilor Avansate – SPARTA şi editează Revista Română de Jurnalism și Comunicare şi revista Styles of Communication, indexate în baze de date recunoscute internațional.

Oferta academică a facultății cuprinde trei programe de licență, nouă programe de master și programe doctorale și post-doctorale în Școala doctorală în Științele Comunicării.

 

Absolvenții Facultății de Jurnalism şi Științele Comunicării au șansa de a deveni jurnaliști de presă scrisă și online, jurnaliști de radio și de televiziune, redactori, reporteri, editori, corespondenți de presă, specialiști în publicitate și marketing, copywriteri, art directori, specialiști în Relaţii Publice, organizatori de evenimente, purtători de cuvânt, specialiști în marketing, specialiști în domeniul resurselor umane și de personal, producători audio-video, cadre didactice universitare etc.

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.