Un nou seminar IRH-ICUB ”Medieval Europe and Beyond”

Un nou seminar IRH-ICUB ”Medieval Europe and Beyond”

10 octombrie, 2016 in Evenimente, Știri

Secția de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează un nou seminar Medieval Europe and Beyond. O întâlnire informală ‘get-together’ va avea loc pe data de 10 octombrie 2016, începând cu orele 17:00.Organizatorii acestui seminar sunt: Marian Coman (Universitatea din București) și Ionuț Epurescu-Pascovici (New Europe College).

Acest grup de cercetare este adresat istoricilor, cercetătorilor din domeniul științelor sociale și filosofilor care sunt interesați să discute despre ultimele descoperiri din studiul Europei medievale. Sunt încurajate comparații între Europa Latină, Bizanț și Islam, și între antichitatea târzie, Evul Mediu și perioada modernă timpurie. Grupul de cercetare nu este limitat la medievaliști, ci este deschis și pentru colegii din alte domenii.

Întâlnirile bilunare vor include discuții despre ultimele oportunități de cercetare, lecturi ale surselor primare, seminarii metodologice și prezentări ale lucrărilor în curs. Lecturile vor fi puse la dispoziție în avans. Limbile de lucru sunt limba română și engleză.

Fiecare an academic este dedicat unei teme generale.

Tema pentru anul 2016/2017 este From Lordship to State.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.