Muzeul Universității din București, împreună cu Facultatea de Istorie a Universității din București, vă invită, marți, 25 martie, la primul eveniment din cadrul „Laboratorului MUB: Patrimoniu, proiecte muzeale și expoziționale. De ce nu…?”.
Întâlnirea va avea loc începând cu ora 16:00, la sediul Facultății de Istorie, Politehnica Business Tower, Sala de Consiliu, etaj 4 (Bd. Iuliu Maniu 15A, sector 6, București).
Evenimentul va fi moderat de conf. univ. dr. Florentina Nițu și prof. univ. dr. Mirela-Luminița Murgescu, oferind o platformă de dezbatere asupra muzealizării și expunerii patrimoniului în spații convenționale și neconvenționale.
Intitulat „Patrimoniu, proiecte muzeale și expoziționale. De ce nu…?”, evenimentul va oferi participanților ocazia de a descoperi perspective noi și îndrăznețe asupra valorificării patrimoniului cultural. Proiectele care urmează a fi prezentate în cadrul acestei întâlniri sunt rezultatul cercetărilor și inițiativelor masteranzilor din Programul „Istorie, Resurse Culturale și Patrimoniu în Societatea Contemporană” al Facultății de Istorie, realizate sub îndrumarea doamnei conf. univ. dr. Florentina Nițu.
În cadrul întâlnirii, participanții vor fi ghidați într-o călătorie prin universul muzeelor și expozițiilor, alături de tinerii viitori cercetători în tainele domeniul muzeal și exposițional Alexandru-Mihai Chira, Casian-Ștefan Gheorghe, Oana Giurgiu, Mihai Ochetan, Ioana-Andreea Popescu și Mihnea-Matei Tița. Aceștia vor propune noi abordări pe teme de interes istoric și contemporan, precum: metroul, fotbalul, alegerile și politica electorală, furturile de obiecte culturale, revoltele și civismul studențesc, diplomația culturală și civilizația africană, cât și posibile spații de expunere și muzealizare.
Laborator MUB Idei, proiecte, îndrăzneli (LAB-MUB) este un proiect al Muzeului Universității din București care își propune să aducă în discuție proiecte expoziționale și muzeale din diverse domenii, exemple de bune practici, posibilități de valorificare și muzealizare ale patrimoniului atât din cadrul diverselor facultăți ale Universității din București, cât și în general din societatea românească.
Muzeul Universității din București și Facultatea de Istorie a Universității din București vă așteaptă cu drag să vă lăsați inspirați de ideile și proiectele deosebite prezentate de tinerii cercetători.