Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche la Universitatea din București

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche la Universitatea din București

13 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 17 mai 2019, programul de Studii Religioase – Texte și Tradiții din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în parteneriat cu Centrul de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling din Elveția și Asociația Prietenii Editurii Rabten, organizează dialogul intitulat „Despre desăvârșire: ce înseamnă starea de Buddha?”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, în Aula Magna a Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Invitatul de onoare al evenimentului este Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, director al Centrului de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling din Elveția. Dialogul va pune în lumină dimensiunile multiple ale dezbaterii și înțelegerii cu privire la desăvârșirea omului în viziunea budismului tibetan.

Întâlnirea se va desfășura în limba engleză, cu traducere în limba română, și va fi moderată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, director al Programului de Studii Religioase – Texte și Tradiții.

Evenimentul este deschis publicului larg și va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, născut în 1949 în Tibet, la Shigatse, este recunoscut la vârsta de trei ani drept a cincea încarnare din linia Gonsar Rinpoche. De la vârsta de șase ani crește sub atenta îngrijire și îndrumare a Venerabilului Maestru Geshe Rabten Rinpoche, mai întâi la Mănăstirea Sera din Lhasa – a doua mare universitate monastică din Tibet la vremea respectivă, iar din 1959, în India și în Europa. Timp de treizeci și trei de ani, Gonsar Tulku Rinpoche este cel mai apropiat discipol al Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Din 1986, Gonsar Rinpoche continuă activitatea Maestrului său ca director al Centrului Rabten Choeling din Mont Pèlerin, Elveția, și al celorlalte centre Rabten din Europa, predând învățături în limbile engleză, franceză, germană și tibetană.

Prof. univ. dr. Madeea Axinciuc este director fondator al Programului de Studii Religioase – Texte și Tradiții din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. Domenii de cercetare: filosofia religiei, religie comparată, literatură biblică, ebraică biblică.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.