“4th @RoBioinfo Seminar: NGS technologies” la Facultatea de Biologie a UB

“4th @RoBioinfo Seminar: NGS technologies” la Facultatea de Biologie a UB

19 februarie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Între 25 și 27 februarie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București și Facultatea de Biologie a Universității din București găzduiesc workshop-ul “The 4th @RoBioinfo Seminar”, organizat în colaborare cu Societatea Română de Bioinformatică.
Dedicat tehnologiilor Next Generation Sequencing, evenimentul va oferi o introducere în analiza datelor provenite din secvențierea NGS, iar cursanții vor fi încurajați să învețe noi tehnici de prelucrare a datelor prin exerciții aplicate. Pe durata a trei zile, workshop-ul va oferi sesiuni cu aspecte atât teoretice, cât și practice, conduse de traineri cu expertiză internațională din Marea Britanie, Franța și Polonia. Evenimentul va include și prelegeri ale unor cercetători cu experiență despre utilizarea datelor provenite din secvențierea NGS pentru identificarea bolilor rare sau pentru studiul îmbătrânirii, oferind astfel un context mai general utilității acestor tehnologii.
NGS a revoluționat știința genomicii încă din 2007, iar de atunci costurile secvențierii ADN/ARN au continuat să scadă constant, astfel încât, în prezent, limitările în genomică sunt cauzate mai mult de capacitatea de prelucrare și interpretare a datelor decât de viteza de generare a acestora.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.