A doua întâlnire în proiectul intenațional Romomatter la Universitatea din București

A doua întâlnire în proiectul intenațional Romomatter la Universitatea din București

02 iulie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 5-6 iunie 2019 a avut loc a doua întâlnire în proiectul Romomatter –  Empowering Roma Girls’ Mattering through Reproductive Justice, un proiect european în care Universitatea din București este partener.  Romomatter implică cercetători din diferite universități (Universitatea din București – România, New University of Buckinghamshire – Marea Britanie, Universitatea din Sevilla – Spania, Universitatea din Alicante – Spania), precum și ONG-uri din în Sofia (Bulgaria), București (România), Sevilla, Córdoba și Alicante (Spania). Coordonatorul din partea Universității din București este conf. univ. dr. Raluca Tomșa, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a explora noi modalități de a preveni discriminarea îndreptată împotriva fetelor și femeilor de etnie romă, atât în interiorul cât și în afara comunității lor, și de a identifica resursele disponibile în comunitate pe care fetele le pot utiliza.

În cadrul evenimentului s-a discutat progresul făcut până în luna iunie atât pe teme de coordonare și management, precum și în ceea ce privește activitățile din pachetele de lucru 2 și 5. Proiectul a debutat la începutul anului 2019 și cu ocazia întâlnirii din București s-au putut discuta impedimentele întâlnite în implementarea lui și modalități de depășire. În mod particular au fost trasate liniile de acțiune pentru pachetele viitoare de lucru (working packages 3 & 4), dar și pentru finalizarea livrabilelor din pachetul de lucru 2, precum și pentru sporirea diseminării progresului și  rezultatelor proiectului.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate fie pe website-ul proiectului, fie la adresa de e-mail raluca.tomsa@fpse.unibuc.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.