A treia ediție a UB Summer University – Școală de vară pentru elevii de liceu

A treia ediție a UB Summer University – Școală de vară pentru elevii de liceu

10 mai 2019 în Evenimente, Știri

În perioada 21-31 iulie 2019 Asociația Studenților din Universitatea București, în parteneriat cu Universitatea din București, organizează a treia ediție a UB Summer University (UBSU). Evenimentul își propune să le arate elevilor din întreaga țară cum arată 11 zile din viața unui student al Universității București.

Proiectul este destinat elevilor care au încheiat clasa a XI-a și își doresc să experimenteze tot ceea ce implică viața studențească, de la cursuri și seminare specifice fiecărei facultăți la acțiuni de dezvoltare personală, activități sportive și culturale, dar și familiarizarea cu activitățile asociațiilor studențești.

Pe timpul celor 11 zile, elevii vor fi cazați în căminele Universității București, vor lua masă la cantină și vor desfășura activități în campusul studențesc și nu numai, fiind în stricta responsabilitate a voluntarilor pe toată perioada școlii de vară.

Elevii  se pot  înscrie până pe 15 mai printr-un formular standard pe care îl pot găsi atât pe pagina de Facebook a proiectului UB Summer University, cât și pe site-ul www.ubsu.as-ub.ro. Pentru ca înscrierea să fie completă, fiecare elev trebuie să mai adauge formularului o adeverință medicală, o scrisoare de recomandare din partea unui profesor și o scrisoare de intenție.

În acest an, 17 dintre cele 19 facultăți ale Universității din București vor pregăti programe și activități prin care să ajute elevii în luarea unei decizii în ceea ce privește domeniul de studiu. Astfel, fiecare elev va avea de ales pe care dintre cele 17 facultăți își doresc să descopere mai multe lucruri.

Elevii vor participa la cursuri, seminare și activități organizate de fiecare facultate în parte pentru acest proiect. Pe lângă activitatea didactică, vor lua contact cu asociațiile studențești și vor afla mai multe despre posibilitățile de dezvoltare personală și profesională pe care le au la dispoziție pe întreaga perioadă a studenției, vor participa la activități sportive și culturale menite să le antreneze competitivitatea și capacitatea de lucru în echipă. Totodată, vor avea posibilitatea să interacționeze cu alți elevi și voluntari din toate colțurile țării și din domenii diverse.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.