A X-a ediţie a Festivalului de Cultură Japoneză Michi-biraki la Universitatea din București

A X-a ediţie a Festivalului de Cultură Japoneză Michi-biraki la Universitatea din București

09 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

Duminică, 14 aprilie 2019, Secţia de japoneză a Universităţii din Bucureşti în colaborare cu Grădina Botanică şi Facultatea de Biologie, cu sprijinul Ambasadei Japoniei și cu participarea specială a „JapanDesk Scotland”, organizează a X-a ediţie a Festivalului Japonez Michi-biraki (Drum deschis). Evenimentul, aflat la ediție aniversară, se desfăşoară la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București (Şoseaua Cotroceni, nr. 32) începând cu ora 11:00.

Ceremonia de deschidere va cuprinde cântece japoneze, dansuri şi teatru. La ceremonie va fi prezent E.S., ambasadorul Japoniei la Bucureşti, reprezentanţi ai gazdelor şi ai comunităţii japoneze din Bucureşti, precum şi alţi invitaţi.

După ceremonia de deschidere, participanții vor putea experimenta arta și cultura japoneză participând la ateliere de origami, caligrafie, go, şah japonez, furoshiki, aizome, mini-lecții de limba japoneză, demonstraţii de ceremonia ceaiului, kamishibai. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a degusta sushi și prăjituri la maid cafe şi vor putea proba yukata. O noutate a acestei ediții este reprezentată de atelierul de bentō (prepararea gustărilor japoneze) realizat de în colaborare cu „JapanDesk Scotland”.

Participarea la eveniment este gratuită, dar condiționată de achitarea biletului de intrare în cadrul Grădinii Botanice.

Mai multe detalii despre program pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.