Cea de-a IX-a ediţie a festivalului de cultură japoneză „Michi-biraki” la Universitatea din București

Cea de-a IX-a ediţie a festivalului de cultură japoneză „Michi-biraki” la Universitatea din București

19 aprilie, 2018 in Evenimente, Știri

Duminică, 22 aprilie 2018, Secţia de Japoneză a Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Grădina Botanică şi cu Facultatea de Biologie, a organizat cea de-a IX-a ediţie a festivalului japonez Michi-biraki (Drum deschis). Evenimentul a avut loc la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București (Şoseaua Cotroceni, nr. 32), începând cu ora 11:00.
La ceremonia de deschidere, care a cuprins cântece japoneze, dansuri, dar şi o piesă de teatru, a fost prezent E.S. dl. Kisaburo ISHII, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, reprezentanţi ai gazdelor şi ai comunităţii japoneze din Bucureşti, precum şi alţi invitaţi.
După ceremonia de deschidere, participanții au putut experimenta arta și cultura japoneză participând la ateliere de origami si origata, caligrafie, go, şah japonez, furoshiki, aizome, mini-lecții de limba japoneză, demonstraţii de tobe japoneze şi demonstraţii de ceremonia ceaiului. De asemenea, participanții au avut ocazia de a degusta sushi și prăjituri la maid cafe şi au putut proba yukata. În plus, organizatorii au pregătit participanților şi basme japoneze, proiecţii de anime, dar şi multe alte surprize.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Japoniei şi al Şcolii japoneze.
Participarea la eveniment a fost gratuită, cu condția achitării biletului de intrare în Grădina Botanică.
Mai multe detalii despre cea de-a IX-a ediţie a festivalului de cultură japoneză Michi-biraki pot fi accesate aici.
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.