Admiterea de toamnă la Universitatea din București

Admiterea de toamnă la Universitatea din București


Universitatea din București este în plină sesiune a admiterii de toamnă la ciclurile de licență, master și doctorat la facultățile sale.
Pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 2018, 15 facultăți din cadrul Universității din București pun la dispoziția candidaților un număr de 2.426 de locuri pentru studii universitare de licență, dintre care 367 de locuri la buget și 2.059 de locuri la taxă. Acestea sunt: Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Fizică, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Științe Politice, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Facultatea de Teologie Baptistă și Facultatea de Teologie Romano-Catolică.
În ceea ce privește studiile universitare de masterat, facultățile Universității din București scot la concurs pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr aproximativ de 1.200 de locuri, dintre care 475 de locuri subvenţionate de stat și 656 de locuri la taxă.
Înscrierea la admitere se face la sediile facultăților Universității din București, până la data de 20 septembrie 2018, iar data limită de afișare a rezultatelor este duminică, 23 septembrie 2018. Calendarul detaliat al desfășurării concursului de admitere (înscrieri, susținerea probelor) poate fi consultat aici.
În ceea ce privește modalitatea de admitere, fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs (în link-urile de mai jos puteți identifica facultățile care au optat pentru forma de admitere specificată): Admiterea pe bază de examenAdmiterea pe baza mediei de la bacalaureat și eseu motivațional;Admiterea pe baza unei formule mixteAdmiterea pe baza mediei de la bacalaureat.
Informații despre specializări, cursuri și admiterea la studii universitare de licență și masterat la facultățile UniBuc pot fi găsite pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro.
Nu în ultimul rând, absolvenții studiilor de master se pot înscrie la doctorat până pe 20 septembrie 2018. Calendarul admiterii 2018 poate fi consultat aici. Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea din București pune la dispoziție candidaților un număr total de 599 de locuri la toate cele 21 de școli doctorale ale sale, dintre care 295 de locuri la buget (147 de locuri cu bursă și alte 148 de locuri fără bursă) și 304 de locuri la taxă.
Mai multe informații despre admiterea la studii universitare de doctorat pot fi consultate la adresa: www.doctorat.unibuc.ro.
În perioada următoare, Universitatea din București va comunica în mod constant informații referitoare la sesiunea de toamnă a admiterii pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro și pe contul de Facebook Universitatea din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.