Al 53-lea Congres Anual al Societas Linguistica Europaea (SLE 2020) la Universitatea din București

Al 53-lea Congres Anual al Societas Linguistica Europaea (SLE 2020) la Universitatea din București

05 martie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 26-29 august 2020, Universitatea din București va găzdui Al 53-lea Congres Anual al Societas Linguistica Europaea (SLE 2020). Evenimentul este organizat de Facultatea de Litere a Universității din București, în parteneriat cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB), Asociația Alumni a Universității din București și Facultatea de Drept a Universității din București.
Întâlnirea SLE din august 2020 va fi primul eveniment al SLE organizat în România, precum și al doilea cel mai mare congres internațional de lingvistică organizat la București, după Cel de al 12-lea Congres al Societății de Lingvistică și Filologie Romanică (15-20 aprilie 1968), desfășurat sub președinția lui Iorgu Iordan. Dar, cu toate că SLE 2020 este primul congres al Societas Linguistica Europaea din România, prezența lingviștilor români a fost mereu simțită în cadrul Societas, întrucât Eugen Coșeriu a fost al patrulea președinte al Societas.
Societas Linguistica Europaea (SLE) a fost înființată de André Martinet în 1966. Întâlnirile anuale organizate de SLE sunt marcate de conferințe care acoperă toate (sub)domeniile lingvisticii, fiind un forum de dezbatere al ultimelor evoluții și tendințe din lingvistica generală. Anual, congresele SLE au loc în cadrul unor universități de prestigiu din Europa și atrag peste 600 de lingviști din toată lumea.
Mai multe detalii legate de fostele și viitoarele universități în cadrul cărora au (avut) loc congresele SLE sunt accesibile aici.
Adresa oficială de corespondență pentru SLE 2020 este: sle2020bucharest@unibuc.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.