A III-a ediție a Școlii de Vară de Citometrie în Flux și al XII-lea Congres Național de Citometrie la Institutul de Cercetare al Universității din București

A III-a ediție a Școlii de Vară de Citometrie în Flux și al XII-lea Congres Național de Citometrie la Institutul de Cercetare al Universității din București


În perioada 28-31 mai 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București organizează cea de-a treia ediție a Școlii de vară de Citometrie în Flux și al XII-lea Congres Național de Citometrie, în colaborare cu Facultatea de Biologie, Universitatea din București și Asociația de Citometrie din România. Evenimentele vor avea loc la Platforma de Cercetare în Biologie şi Ecologie Sistemică (Splaiul Independenţei, nr. 91-95, București).

Aceste evenimente au ca obiective dobândirea de cunoștințe specifice, prezentarea de noi aplicații în domeniu, îmbunătățirea colaborării, inițierea de noi proiecte de cercetare într-o atmosferă științifică prietenoasă și vor beneficia de participarea unor personalități recunoscute la nivel international precum: Prof. Lydia CAMPOS (President of French Association of Cytometry, France, University Hospital of Saint-Etienne Hospital, Laboratory of Hematology, Saint-Etienne, France), Prof. Claude LAMBERT (University Hospital of Saint-Etienne Hospital, Laboratory of Immunology, Saint-Etienne, France) și Prof. Nicolas ARRAUD (Hôpitaux Universitaires de Genève, Switzerland, Swiss Flow Cytometry School).

Programul Congresului Național de Citometrie  va include sesiuni științifice adresate aplicațiilor clinice în hematologie și transplant, precum și o masă rotundă consacrată Subprogramului national de diagnostic si monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare la copii si adulti, sesiuni de comunicări orale și postere în care vor fi dezbătute probleme de actualitate în citometria românescă și ultimele noutăți în domeniu. Comunitatea științifică alcatuită din specialiștii în citometrie care își desfășoară activitatea în laboratoare clinice, institute de cercetare și de învățământ superior este invitată să participe la acest eveniment alături de  toți cei care sunt interesați de domeniul citometriei.

Evenimentele științifice sunt creditate de Colegiul Medicilor din România și Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România.

Mai multe detalii despre a III-a ediție a Școlii de Vară de Citometrie în Flux al XII-lea Congres Național de Citometrie și pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.