Al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică la Universitatea din București

Al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică la Universitatea din București

20 noiembrie 2018 în Evenimente, Știri

În perioada 23-24 noiembrie 2018, Facultatea de Litere a Universității din București organizează al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică cu tema „Româna și limbile romanice”.
Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 23 noiembrie 2018, în amfiteatrul Odobescu al Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7). Invitații din acest an sunt Corinne Rossari (Universitatea din Neuchâtel) și Michelle Sheehan (Universitatea „Anglia Ruskin”, Cambridge). De altfel, printre participanți, alături de cei din ţară, se regăsesc lingviști din Marea Britanie, Elveţia, Italia, Franţa, Spania etc.
Pe lângă tradiționalele secțiuni tematice, în cadrul colocviului sunt organizate și două workshopuri tematice, cu participare internațională: „Syntactic Variation in Romance” și „Attitude and Stance in Discourse”.
De asemenea, tot vineri, 23 noiembrie 2018, începând cu ora 18:15, în amfiteatrul Odobescu, se vor lansa mai multe volume colective scrise sau îngrijite de lingviști ai Universității din București: Variație în română și în limbile romanice. Actele celui de al 17-lea colocviu internațional al Departamentului de lingvistică; Studii lingvistice. Omagiu Valeriei Guțu Romalo; Studii romanice, I. Omagiu profesorilor Florica Dimitrescu și Alexandru Niculescu la 90 de ani; Discursul parlamentar românesc (1866-1938). O perspectivă pragma-retorică; Istoria limbii române (tratat), vol. I.
Programul complet al celui de-al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică la Universitatea din București poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.