Cel de-al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică „România și limbile romanice” – apel la contribuții

Cel de-al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică „România și limbile romanice” – apel la contribuții


În perioada 23-24 noiembrie 2018, Universitatea din București, prin Departamentul de Lingvistică și Centrul de Lingvistică Teoretică și Aplicată (CLTA) al Facultății de Litere organizează cea de-a XVIII-a ediție a Colocviului Internațional al Departamentului de Lingvistică „România și limbile romanice”.
Colocviul urmărește să acopere o tematică foarte largă, din toate domeniile și direcțiile studiului limbii române, reunind un număr mare de cercetători din țară și din străinătate. Printre vorbitorii invitați în cadrul evenimentului se numără Corinne Rossari (Universitatea din Neuchâtel) și Michelle Sheehan (Universitatea „Anglia Ruskin”, Cambridge).
Lucrările se vor desfășura în următoarele secțiuni (ajustabile în funcție de propunerile primite):

  • gramatică și fonetică
  • pragmatică și stilistică
  • lexic, semantică, terminologii
  • istoria limbii, filologie și dialectologie
  • didactica limbii române ca limbă maternă și ca limbă străină.

Persoanele interesate de participarea la cea de-a XVIII-a ediție a Colocviului sunt invitate să trimită propunerile de comunicări (rezumat de o pagină) până la data de 30 septembrie 2018 la adresa colocviu_lingvistica@yahoo.ro. Lucrările acceptate vor fi anunțate în data de 8 octombrie 2018.
Comunicările vor dura 20 de minute, plus 10 minute rezervate discuțiilor. Taxa de participare este de 40 euro/ 180 RON sau 20 euro/ 90 RON pentru doctoranzi.
Limbile colocviului, anunțat și pe LinguistList vor fi româna, engleza și franceza.
Mai multe informații cu privire la două dintre workshop-urile organizate în cadrul celui de-al XVIII-lea Colocviu Internațional al Departamentului de Lingvistică „România și limbile romanice” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.