Anul Internațional al Tabelului Periodic, sărbătorit la Facultatea de Chimie

Anul Internațional al Tabelului Periodic, sărbătorit la Facultatea de Chimie

08 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, Facultatea de Chimie organizează concursul Elementul Necunoscut – spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!’destinat elevilor din învățământul preuniversitar.

Evenimentul își propune stimularea creativității elevilor prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice. Astfel, în cadrul concursului au fost înscrise, de148 de elevi, peste 75 de lucrări abordând diverse teme referitoare la elementele chimice, de la descoperire până la aplicații și implicații în viața cotidiană, sub formă de desen, pictură, poezie, eseu, poster, film sau joc.

Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul „Gh. Spacu” al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Elevii sunt așteptați pentru a aniversa împreună cu comunitatea academică Anul Internațional al Tabelului Periodic într-un eveniment care va include o conferință susținută de acad. Marius Andruh, prezentarea creațiilor de către elevi, multe premii și suprize pregătite de organizatori.

Inițiativa UNESCO de a declara anul 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic vine în contextul aniversării a 150 de ani de la publicarea Tabelului Periodic de către chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe site-ul Facultății de Chimie, precum și pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie și pe cea dedicată evenimentului.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.