Apel la contribuții pentru al XII-lea congres internațional de istorie a presei cu tema „190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)”

Apel la contribuții pentru al XII-lea congres internațional de istorie a presei cu tema „190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)”

25 septembrie, 2018 in Actualitate, Știri

Asociația Română de Istorie a Presei și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Academia Română Filiala Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Societatea de Științe Istorice din România și Primăria Municipiului Iași, organizează, în perioada 12-13 aprilie 2019, al XII-lea congres internațional de istorie a presei cu tema „190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)”.
Manifestarea urmărește valorificarea fondurilor documentare referitoare la apariția și evoluția presei în spațiul lingvistic românesc, la apariția jurnalismului ca ocupație/profesie, la primele programe editoriale din diversele publicații generaliste ori specializate și altele. Ariile tematice subsumate congresului privesc și evoluțiile din provinciile istorice care au aparținut statului român. Conferința de deschidere va fi susținută de acad. prof. univ. dr. Alexandru Zub.
Propunerile de participare pot fi trimise până la data de 18 februarie 2019 la adresa de e-mail rares.obada@gmail.com, în atenția asist. univ. dr. Daniel-Rareș Obadă, urmând ca, până la data de 15 martie 2019, Consiliul Științific al Congresului să comunice decizia în legătură cu acceptarea/respingerea propunerii de participare.
Comunicările acceptate și susținute care au legătură cu tema și direcțiile de cercetare ale conferinței vor fi publicate în volumul 190 de ani de presă în spațiul de limbă română, la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în coordonarea conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte. Comunicările acceptate și susținute, care tratează alte aspecte de istorie a presei vor fi incluse în paginile Revistei Române de Istorie a Presei.
Taxa de participare este de 100 de lei, iar organizatorii vor asigura atât materialele promoționale și masa participanților, cât și tipărirea volumului de conferință. Cheltuielile cu transportul și cazarea revin fiecărui participant, iar taxa se achită în momentul înscrierii, la primirea mapelor.
Mai multe informații despre al XII-lea congres internațional de istorie a presei și despre modalitatea de înscriere sunt accesibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.