Apel la înscrieri pentru programul de master european în Drepturile Omului și Democratizare pentru anul universitar 2019-2020

Apel la înscrieri pentru programul de master european în Drepturile Omului și Democratizare pentru anul universitar 2019-2020


Admiterea pentru programul de Master european în Drepturile omului și Democratizare (EMA) pentru anul universitar 2019 – 2020 este deschisă. Termen limită pentru depunerea candidaturilor este 25 martie 2019.
EMA oferă fundamentul pentru o carieră de succes în organizațiile naționale, internaționale, guvernamentale, interguvernamentale și neguvernamentale, precum și în instituțiile academice care se ocupă de drepturile omului și de democratizare. După absolvire, alumnii EMA pot fi găsiți la nivel mondial în cadrul organizațiilor internaționale ale drepturilor omului și în instituțiile academice, dar și în misiunile de teren sau în țara lor de origine unde lucrează pentru ministerele afacerilor externe, agențiile de cooperare pentru dezvoltare sau ONG-urile naționale.
EMA este organizat în felul următor: primul semestru, septembrie 2019 – ianuarie 2020, este organizat la sediul EIUC din Veneția, iar al doilea semestru, februarie – iulie 2020, are loc într-una dintre cele 41 de universități participante din statele membre ale Uniunii Europene.
EMA este un program intensiv de un an care vizează formarea a 90 de profesioniști anual în domeniul drepturilor omului și al democratizării. Programul de masterat este rezultatul unei  acțiuni și abordări orientată către o metodă a educației care combină perspectivele juridice, politice, istorice, antropologice și filozofice cu activități de consolidare a abilităților și studiu detaliat al următoarelor domenii: Instituții, mecanisme și standarde ale drepturilor omului; Drepturile omului în context: perspective istorice, filozofice, religioase și antropologice; Globalizare, dezvoltare și drepturile omului; Construirea și protejarea democrației; Drepturile omului, pace și securitate.
Taxa de școlarizare este de 5.500 euro (plus taxa de înscriere în valoare de 150 euro). Taxele de școlarizare acoperă următoarele: toate cursurile programului de masterat european în domeniul drepturilor omului și al democratizării, atât în primul cât și în al doilea semestru; materiale de lectură pentru primul semestru; tutorat; accesul la biblioteca specializată EIUC; acces individual la platforma de e-learning; utilizarea facilităților IT disponibile (inclusiv zona wireless și sala de calculatoare); practica pe teren.
Programul european de Master în Drepturile omului și democratizare (EMA) este organizat de Centrul European Interuniversitar pentru Drepturile Omului și Democratizare (EIUC). Acesta a fost creat cu sprijinul Uniunii Europene și reunește 41 de universități participante din toate statele membre ale UE. Mai multe informații despre EMA, profesorii și programul pot fi găsite aici.
Candidații de pe lista scurtă vor fi contactați până cel târziu în iunie 2019.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.