”Arbitration in Romania: A Practitioner's Guide”, volum co-editat de prof. univ. dr. Flavius Baias

”Arbitration in Romania: A Practitioner's Guide”, volum co-editat de prof. univ. dr. Flavius Baias

12 ianuarie, 2017 in Cercetare, Știri

A apărut la Editura Kluwer Law International volumul ”Arbitration in Romania: A Practitioner’s Guide”, co-editat de prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, decan al Facultății de Drept, Universitatea din București, și de Crenguța Leaua, conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Drept al Academiei de Studii Economice din București și cadru didactic asociat al Facultății de Drept, Universitatea din București, în cadrul masteratului de „Arbitraj internațional” (în limba engleză).

Arbitrajul în România: Ghidul Practicianului oferă utilizatorilor internaționali informații privind dreptul și practica arbitrajului românesc. Două considerații practice au generat o astfel de necesitate. Pe de o parte, există o parte importantă a comunității de arbitraj internațional care se confruntă cu cazuri de arbitraj legate de România (de exemplu, în ceea ce privește arbitrajul de investiții, România se confruntă în prezent cu douăsprezece cazuri, fiecare dintre ele ridicând probleme juridice foarte interesante). Pe de altă parte, există o anumită discrepanță între percepția internațională curentă privind statutul arbitrajului în România și situația reală, care retrogradează țara mai degrabă la o poziție destul de obscură.  Această carte își propune să extindă cunoștințele practicienilor internaționali privind dreptul arbitrajului românesc, oferindu-le  astfel oportunitatea de a ajunge la conceptele-cheie ale cadrului legislativ de arbitraj din România, cuprinse în cele 7 capitole ale volumului: investițiile și procedurile de arbitraj, instituții de arbitraj, rolul instanțelor judecătorești în arbitraj și alegerea legii în arbitraj.  Prezentarea detaliată a cadrului legal actual de către practicienii din România oferă perspective asupra aspectelor legate de arbitraj în România și informații importante cu privire la dezvoltarea și starea actuală a arbitrajului în România.

Mai multe detalii despre volumul Arbitration in Romania: A Practitioner’s Guide pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.