Atelierul „Communism vs. Underground culture(s)”, la Facultatea de Litere a Universității din București

Atelierul „Communism vs. Underground culture(s)”, la Facultatea de Litere a Universității din București

28 februarie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 1 martie 2019, Facultatea de Litere a Universității din București, în parteneriat cu Institutul de Sociologie al Academiei Române a organizat lansarea proiectului EUnderground și atelierul „Communism vs. Underground culture(s)”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 9:00 în Sala de Lectură a Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7).
Proiectul EUnderground își propune restituirea moștenirii culturale din statele foste comuniste. Ca urmare, accentul este pus pe formele de rezistență culturală și de protest în fața represiunii și cenzurii ca factor de reprimare a conștiinței individului. Scopul proiectului este de a aduce în atenția opiniei publice, și, în special, a tinerilor europeni această experiență a regimului totalitar. EUnderground se vrea un manifest al contrastului evident dintre dictatura partidului unic și sistemul democratic al Uniunii Europene.
Proiectul EUnderground, aflat sub egida EACEA – Europe for Citizen Programme, este coordonat de Laterna Magic Nonprofit din Ungaria, iar parteneri în proiect sunt: Facultatea de Litere a Universității din București, în colaborare cu Institutul de Sociologie al Academiei Române, Academia de Științe Sociale din Polonia, organizația Art Kontakt, Albania, organizația EDUcentrum din Republica Cehă și Institutul de studiere a istoriei recente din Bulgaria.
Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.