Cadrele didactice ale Universității din București sunt invitate să participe la cea de-a zecea ediție a competiției globale QS Reimagine Education Awards, premii care recompensează cele mai inovative și remarcabile inițiative și proiecte educaționale.
Denumite „Premiile Oscar în Educație”, QS Reimagine Education Awards 2023 sunt organizate de Reimagine Education Awards în colaborare cu Școala Wharton a Universității din Pennsylvania și urmăresc să aducă recunoaștere internațională performanțelor membrilor comunității academice vizionari care transformă peisajul educațional, îmbunătățesc rezultatele învățării și modelează capacitatea și gradul de angajabilitate al generațiilor viitoare.
Candidaturile se vor depune online până duminică, 3 septembrie 2023, aici. Procesul de candidatură este conceput astfel încât să permită candidaților să salveze automat progresul pe măsură ce aplică. Pentru întrebări suplimentare referitoare la competiție, persoanele interesate pot trimite un e-mail la adresa reimagine@qs.com.
În ediția din acest an, organizatorii au introdus o nouă categorie de premii, „Cea mai bună utilizare a IA Generativă”, alături de alte 16 categorii reunite în cinci principale, de tip „umbrelă”: „Viitorul învățării”, „Viitorul universităților și al școlilor de business”, „Viitorul muncii”, „Sustenabilitate” și „Valori”.
Profesorii Universității din București își pot înscrie inițiativele și proiectele remarcabile în competiția QS Reimagine Education Awards în următoarele categorii, având posibilitatea să câștige mai multe premii, după cum urmează:
Categoria „Viitorul învățării”
- Premiul IA în educație: utilizarea inteligenței artificiale pentru a revoluționa educația.
- Premiul pentru cea mai bună utilizare a inteligenței artificiale generative: utilizarea potențialului creativ al IA generative pentru a transforma procesul de învățare.
- Premiul pentru învățare hibridă și față în față: abordări inovatoare care integrează perfect instruirea online și față în față.
- Inovație tehnologică revoluționară în educație: redefinirea instrumentelor educaționale, aplicațiilor și tehnologiilor pentru a genera experiențe de învățare remarcabile.
- Premiul e–learning: valorificarea platformelor de învățare online la un nou nivel de excelență.
- Premiul pentru învățare experiențială și imersivă: crearea de experiențe captivante cu XR, AR/ VR, realități mixte, gaming și posibilitățile nelimitate ale metaversului.
- Premiul pentru evaluarea învățării: modelarea viitorului metodologiilor de evaluare și măsurarea rezultatelor învățării.
- Premiul pentru știința învățării: descoperirea secretelor învățării prin practici bazate pe cercetare.
Categoria „Viitorul universităților și al școlilor de business”
- Inovație în educația în afaceri: inspirarea gândirii antreprenoriale, leadership strategic și educație vizionară în afaceri.
- Puterea parteneriatelor: modelarea unor colaborări care reunesc mediul academic și industrie, propulsând experiențe de învățare cu impact.
Categoria „Viitorul muncii”
- Premiul pentru dezvoltarea abilităților și competențelor în curs de apariție: cultivarea skillurilor și competențelor necesare unui loc de muncă în continuă evoluție.
- Premiul pentru învățare permanentă: promovarea unei culturi a învățării permanente și a dezvoltării personale pentru profesioniști.
- Premiul pentru creșterea gradului de angajabilitate: încurajarea persoanelor cu abilitățile și oportunitățile necesare pentru a prospera pe piața muncii.
Categoria „Sustenabilitate”
- Premiul pentru educație sustenabilă: recunoașterea inițiativelor care integrează sustenabilitatea în educație și inspiră generațiile viitoare să construiască o lume mai bună.
Categoria „Valori”
- Premiul pentru accesibilitate, diversitate și incluziune: susținerea egalității și a incluziunii în educație.
- Premiul pentru promovarea valorilor și eticii: insuflarea unor valori etice profunde și promovarea sentimentului de responsabilitate în educație.
- Premiul pentru creșterea bunăstării și atingerea obiectivelor: prioritizarea bunăstării integrale și a educației orientate spre atingerea obiectivelor.
Prin participarea la această competiție, cadrele didactice ale UB au oportunitatea de a redefini excelența educațională și de a deveni parte dintr-o mișcare globală a vizionarilor și pionierilor care remodelează viitorul educației.
Mai multe informații despre competiția și premiile QS Reimagine Education Awards sunt disponibile aici.