Cafenea critică despre Franz Xaver Kappus la Casa de cultură „Friedrich Schiller”

Cafenea critică despre Franz Xaver Kappus la Casa de cultură „Friedrich Schiller”


Joi, 14 martie 2019, Cafeneaua critică propune o discuție despre Kappus şi despre romanul său, despre Timişoara şi despre Rilke, despre diversitatea culturală a Banatului şi despre istoria complicată a secolului XX. Întâlnirea va avea loc la Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei, nr. 15), începând cu ora 19:00.
Evenimentul este organizat în colaborare cu „Friedrich Schiller” Kulturhaus/ Casa de cultură „Friedrich Schiller” şi cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, cu participarea lui William Totok şi a lui Werner Kremm, autorii ediţiei bucureştene a romanului lui Franz Xaver Kappus. Amfitrionul întâlnirii va fi, ca de obicei, Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București.
Evenimentul va avea drept punct de plecare traducerea românească a romanului „Biciul dispreţului”, apărută la sfârșitul anului 2018. Mai multe detalii cu privire la tema abordată la întâlnirea de  joi, 14 martie 2019, pot fi accesate aici.
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfășurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultății de Litere a Universității din București, și după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.