Cafenea critică la şi despre spațiul de artă contemporană „Galeria Atelier 030202”

Cafenea critică la şi despre spațiul de artă contemporană „Galeria Atelier 030202”

24 aprilie, 2018 in Evenimente, Știri

Miercuri, 25 aprilie 2018, va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice, care va descinde la Atelier 030202 pentru o retrospectivă „la zi” a galeriei, pentru o discuţie despre proiect, despre realizări, despre implicaţii şi perspective. Evenimentul se va desfășura la „Galeria Atelier 030202” (Str. Sf. Vineri, nr. 11).
La eveniment vor lua parte Mihai Zgondoiu şi Dan Mircea Cipariu, fondatori Euro CulturArt, artişti expozanţi, curatori şi critici de artă. Amfitrionul Cafenelei critice va fi Ion Bogdan Lefter.
În urmă cu mai bine de 8 ani se deschidea în Bucureşti o nouă galerie de arte vizuale, Atelier 030202 – spaţiu de artă contemporană, sub patronajul Asociaţiei Euro CulturArt, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, la parterul clădirii în care funcţionase până atunci atelierul de tâmplărie al teatrului.
Sub manageriatul lui Mihai Zgondoiu, Atelier 030202 şi-a asumat de la bun început expunerea artiştilor tineri şi şi-a urmărit cu consecvenţă proiectul. El însuşi un binecunoscut, foarte talentat artist tânăr, Mihai Zgondoiu a ştiut să menţină galeria pe o linie novatoare, contribuind la validarea celor mai valoroşi colegi ai săi din ultimele „valuri” şi la afirmarea altora şi mai tineri, într-un lung şir de expoziţii şi de happeninguri incitante, nu de puţine ori entuziasmante. Un prim bilanţ general a fost făcut prin publicarea unui catalog-album publicat în 2016.
Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A şi, din martie 2018, la POINT, centru cultural/ “cultural hub”. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.