Campania „Student bun de Crăciun” a Universității din București a ajuns la cea de-a VII-a ediție

 

Publicat pe 5 decembrie 2016 in Actualitate, Știri

Campania „Student bun de Crăciun” a Universității din București a ajuns la cea de-a VII-a ediție

Asociațiile studențești din cadrul Universității din București continuă și în anul 2016 campania caritabilă „Student bun de Crăciun”, prin care zeci de copii, precum și persoane nevoiașe beneficiază de daruri în alimente, dulciuri, jucării și alte donații.

Campania „Student bun de Crăciun”, aflată la cea de-a VII-a ediție, reunește mai multe evenimente de factură socială și caritabilă, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea și împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiașe.

Și în acest an, mai multe asociații studențești din cadrul UB și-au făcut publice campaniile umanitare pe care le desfășoară:

ASUB te face Moş Crăciun

Asociația Studenților Universității din București (ASUB) veghează anul acesta copiii de la Centrul Sfânta Macrina din Bucureşti. Acest centru adăposteşte 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani care nu au avut parte de o viaţă frumoasă alături de familiile lor, confruntându-se la vârste fragede cu abuz, neglijențe și abandon.

În perioada 6-16 decembrie 2016, studenţii au posiblitatea de a face o faptă bună prin donaţiile ce pot consta în jucării, hăinuţe, cărți şi alimente. În acest sens, în fiecare cămin al Universităţii din Bucureşti se amenajează cutii unde aceştia pot face cadouri către cei nevoiaşi.

De asemenea, pentru a aminti studenților că zâmbetul nu trebuie să lipsească de pe buzele nimănui, ASUB va organiza și un spectacol caritabil de Stand-Up & Improv Comedy, iar toate donațiile vor merge direct la Centrul Sfânta Macrina.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Santa for a Day”

Asociația Studenților din Administrație și Afaceri (ASAA) organizează pe 5 decembrie 2016 spectacolul caritabil „Santa for a day!”, cu dans și colinde interpretate de tineri studenți cu un talent deosebit, urmat de un after-party. Evenimentul va avea loc în ArenA Pub, începând cu ora 19:30, iar  accesul în incinta localului se va face pe baze unei taxe de minim 5 lei.

Scopul acestui proiect îl reprezintă strângerea de fonduri necesare pentru ajutorarea copilașilor centrului de plasament Pinocchio. În funcție de suma acumulată, echipa ASAA va achiziționa lucrurile de care au nevoie copilașii. Printre obiectivele asociației, se număra și socializarea între cadrele didactice și studenți, amplificarea spiritului de solidaritate precum și crearea de parteneriate.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Operaţiunea Moş Crăciun”

Asociaţia Studenţilor Biologi (ASB) demarează și anul acesta campania „Operaţiunea Moş Crăciun”, cu scopul de a  colecta fonduri/donaţii în vederea achiziţionării de rechizite, jucării, dulciuri şi distribuirea acestora către aproximativ 50 de copii din cadrul Centrului de Plasament Pinocchio, situat în Bucureşti, Sectorul 3.

Perioada de donaţii este 5 -15 decembrie, în incinta Facultăţii de Biologie la sediul Asociaţiei Studenţilor Biologi, situat la subsol, Splaiul Independenţei, nr. 91-95, Sector 5, Bucureşti, iar pe 18 decembrie se vor împărți darurile copiilor din Centrul de Plasament Pinocchio.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Elsa Christmas Charity

În perioada 5-16 decembrie, ELSA București invită studenții și toți oamenii mărinimoși să doneze haine, cărţi, jucării, bani și alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiași. Voluntarii asociației primesc donații zilnic, între orele 08:00 – 20:00, în fața Aulei Magna a Facultății de Drept (Bd. Kogălniceanu, nr. 36-46).

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Fii și tu un spiriduș!”

Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București (ASF-UB) organizează pe 13 decembrie petrecerea cu scop caritabil „Fii și tu un spiriduș!”. ASF-UB invită toți spiridușii care vor să aducă spiritul Crăciunul în sufletele copiilor defavorizați să se implice, iar toți banii obținuți din donații vor merge către o casă de copii.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la bufetul Facultății de Fizică, Universitatea din București.

„Dăruiește un zâmbet”

Asociația Studenților Geografi (ASG) își propune ca și în acest an să desfășoare campania caritabilă „Dăruiește un zâmbet”, campanie ce are ca scop ajutarea copiilor și a oamenilor mai puțin norocoși. Studenții care doresc să contribuie și să ajute printr-o donație, o pot face în perioada 12-17 decembrie 2016.

Pe durata campaniei va fi amplasat un stand cu produse de vânzare handmade în incinta Facultății de Geografie, va fi organizat un concert de colinde și o piesă de teatru pe tema Crăciunului, iar la final va avea loc o petrecere caritabilă.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Serata de Crăciun

„Serata de Crăciun”, proiect caritabil al Asociației Studenților la Istorie „Dacia”, este o campanie amplă de strângere de fonduri, în scopul achiziționării de cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament „Pinocchio Nr. 2”. Acest proiect se întinde pe durata mai multor săptămâni, în care vor fi desfășurate diferite activități pe bază de donații din partea studenților și profesorilor Universității.

Până pe 8 decembrie este amplasat în Facultatea de Istorie un stand cu prăjituri de casă, ceaiuri, cafele, felicitări și diferite accesorii handmade (brățări, coliere, cercei, papioane etc.) care se pot procura pe baza unei donații.

Luni, 5 decembrie va fi împodobit bradul în Facultatea de Istorie, la parter, împreună cu studenții.

Pe 6 decembrie va fi organizată o licitație caritabilă, la ceainăria „La un ceai”, începând cu ora 18:00. Aici se poate licita pentru diferite produse handmade, articole vestimentare, accesorii, obiecte de artă etc. Studenții vor avea reducere la ceaiuri.

Miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 18:00, va fi organizată o seară de film, găzduită de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Spectatorii vor primi ceai și popcorn, iar intrarea se va face pe bază de donație.

Joi, 8 decembrie, începând cu ora 22:00, va avea loc o petrecere caritabilă, în Club Hangover. De asemenea, intrarea se va face în baza unei donații pentru cei mici.

Pe 12 decembrie va avea loc ultimul eveniment din cadrul proiectului. Copiii din Centrul de Plasament vor veni la Facultatea de Istorie, unde Moș Crăciun le va oferi cadourile!

Campania SMILE

În perioada 21 noiembrie – 9 decembrie, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS) demarează proiectul SMILE, cu scopul de a sprijini și a aduce un zâmbet pe buzele copiilor din Spitalul „Lacul Bucura”, care suferă de diferite boli.

Astfel, în intervalul orar 10.00-18:00, la standurile din Pitar Moș și Edgar Quinet, se pot dona bani, jucării, articole vestimentare, rechizite sau orice alt obiect ce ar putea fi de folos unui copil. În schimbul donației, voluntarii ASLS vor oferi la alegere cafea, ceai, ciocolată caldă, obiecte handmade precum semne de carte, origami și multe altele.

Pe 7 decembrie are loc petrecerea SMILE, pentru a intra cu adevărat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Simbolica taxă de intrare în valoare de 10 lei se va adăuga la suma totală a donațiilor.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Campania umanitară „Artă-n dar”

În perioada 11-15 decembrie, Asociația Studenților la Matematică și Informatică (ASMI) organizează o serie de evenimente umanitare în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.

Astfel, sunt programate 5 evenimente:

Workshop de dans – 11 decembrie, ora 14:00, Casa de Cultură a Studenților București

Seara de Teatru – 12 decembrie, ora 19:30, Teatrul Evreiesc de Stat

Seara de Stand-up – 13 decembrie, ora 20:00, Arena Pub

Seara de muzică – 14 decembrie, ora 20:00, Grill Pub

Seara de Boardgames – 15 decembrie, ora 20:00, Sufrageria cu Jocuri

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Concertul caritabil de colinde „După Datini, Colindăm”

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din Bucureşti organizează cea de-a şasea ediție a concertului caritabil „După datini, colindăm”.

Concertul va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu ora 18:00, în incinta Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii, nr. 22).

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează acest concert începând cu anul 2011, la final de an, în perioada postului Naşterii Domnului. Suma obţinută cu această ocazie a fost folosită  pentru a oferi diverse bunuri (alimente, jucării, haine) unor asociaţii social-filantropice care au ca scop ajutorarea persoanelor defavorizate sau cu probleme medicale.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Târgul Caritabil de Crăciun

Facultatea de Filosofie organizează  pe 15 și 16 decembrie 2016, Târgul Caritabil de Crăciun, eveniment organizat cu scopul strângerii de fonduri care vor fi în totalitate dăruite lui Christian Boiangiu, student în anul I, a cărui mamă este bolnavă de cancer la sân în fază terminală (stadiul 4). Acest apel umanitar se adresează oricui este interesat și doritor să ajute, fie elev, student, profesor, salariat. Facultatea de Filosofie își întâmpină donatorii, între orele 10:00 – 16:00, cu prăjituri și produse home-made, realizate de studenții facultății, care vor purta denumiri filosofice.

Mai multe detalii despre acest târg puteți găsi aici

ASSP – Ubește

Pe 18 decembrie, Asociația Studenților în Științe Politice organizează un eveniment care are puțin din toate : strângere de fonduri pentru cei mai puțin fericiți, întâlnire la o poveste, bună dispoziție cu Improv Show Domino și un concert al Trupei Koala. ASSP continuă astfel să demonstreze tuturor ce înseamnă să dăruiești fără să vrei ceva în schimb, să ajuți voluntar și să te distrezi ca un adevărat student. Acțiunea caritabilă va începe de la 19:30 în ArenA Pub din Regie.Intrarea la evenimentul caritabil este liberă, dar vor fi locuri amenajate pentru cei care vor sa facă o faptă bună și să doneze.

Mai multe detalii aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services