„Crosul Universităţii din Bucureşti – Cora Lujerului Challenge”, ajuns la cea de-a XXVI-a ediție

„Crosul Universităţii din Bucureşti – Cora Lujerului Challenge”, ajuns la cea de-a XXVI-a ediție

17 mai, 2018 in Evenimente, Știri

Sâmbătă, 19  mai 2018 s-a dat startul celei de-a XXVI-a ediții a „Crosului Universităţii  din Bucureşti – Cora Lujerului Challenge”. Evenimentul a debutat la ora 10:00.
Devenit competiție de tradiție, cel mai mare eveniment studențesc din țară adună, de la an la an, mai mulți participanți. Astfel, și la această ediție au luat parte peste 3.500 de participanți, studenți ai Universității din București și din alte centre universitare din întreaga țară, elevi, profesori, și pasionați de viața activă.
Anul acesta, competiția s-a desfășurat pe următorul traseu: Facultatea de Drept (START – ora 10:00) – Piața Operei  – Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Parcare Cora Lujerului (FINISH).
Lungimea traseului a fost de aproximativ 3.800 de metri.
Invitatul de onoare al evenimentului a fost Gabriela Szabo, multiplă campioană mondială și olimpică.
Categoriile la care s-au putut înscrie participanții sunt copii (6 – 12 ani), adolescenți cu vârste cuprinse între 12 – 18 ani, studenți, angajați ai Universității din București și studenți Erasmus, seniori, cu vârste cuprinse între 19 – 41 de ani, veterani (42 și peste 42 de ani), dar și angajații Cora Lujerului.
Înscrierea a fost gratuită pentru toți participanții
Ceremonia de înmânare a premiilor a avut loc la finalul crosului, în parcarea Cora Lujerului. Sponsorii evenimentului au acordat premii pentru cele șase categorii de participanți.
Prima ediție, numită Crosul Universitar,  a avut loc în anul 1992,  fiind destinată în mod special studenților Universității din București. La fiecare ediție, câștigătorii au primit cupe și medalii, precum și premii din partea organizatorilor și sponsorilor.
Evenimentul este organizat Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.