În percepția publică, geologia este un subiect considerat greu și complicat, rezervat doar specialiștilor. Atunci când nu o confundă cu arheologia, oamenii știu că este ceva despre vulcani, dinozauri sau pietre. De fapt, geologia este o știință complexă și fascinantă care propune o altă perspectivă pentru a înțelege formarea și funcționarea Pământului. Geologia reprezintă mult mai mult decât vulcani, dinozauri sau pietre, așa cum probabil toți ne-am imaginat înainte de a sta de vorbă cu un specialist. Pentru un geolog, telefonul, mașina sau computerul reprezintă o lume a mineralelor. O stație de metrou, cu rocile sale, este o calatorie în timp, în oceanele dispărute sau în adâncul pământului.
Omul este doar una dintre milioanele de specii ce au existat sau vor exista, iar analiza realității din perspectiva geologiei oferă privilegiul unei călătorii în timp și spațiu. O astfel de călătorie ne propune geologul Alexandru Andrășanu în cadrul conferinței „Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”, în care vom descoperi dinozauri, roci, fosile, vulcani și multe altele.
Alexandru Andrășanu este doctor în geologie, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, cofondator și director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri. Acesta va susține miercuri, 27 februarie 2019, conferința „Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”. Evenimentul, organizat de Universitatea din București în cadrul seriei conferințelor Știința pe înțelesul tuturor, va avea loc în Sala Media a Teatrului Național București începând cu ora 18.00.
Mai multe detalii despre conferința „Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”pot fi accesate aici.
