„Spectacolul Chimiei” cu academicianul Marius Andruh, primul eveniment organizat de Universitatea din București în cadrul seriei „Știința pe înțelesul tuturor”

„Spectacolul Chimiei” cu academicianul Marius Andruh, primul eveniment organizat de Universitatea din București în cadrul seriei „Știința pe înțelesul tuturor”


Luni, 26 noiembrie 2018, academicianul Marius Andruh, distins profesor și cercetător al Universității din București, a susținut conferința „Spectacolul Chimiei” la Teatrul Apollo 111 (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B, subsol). Acest eveniment de popularizare a științei a inaugurat seria conferințelor „Știința pe înțelesul tuturor”, serie organizată de Universitatea din București și dedicată publicului larg.
Pasionații de știință au avut ocazia să descopere, alături de acad. Marius Andruh, misterele chimiei în raport cu arta, istoria și lumea. Astfel, frumusețea moleculelor, conexiunea dintre artă și chimie, legătura dintre chimie și arhitectură, rolul întâmplării în cercetare, originalitatea în știință, dar și percepția și materializarea progresului în știință și în artă au fost subiectele abordate în cadrul „Spectacolului Chimiei”. Mesajul generos a fost transpus într-o prezentare captivantă și complexă, regizată pe de-a-ntregul de academicianul Marius Andruh.
În a doua parte a evenimentului, secțiune moderată de Ada Roseti, auditoriul a fost invitat la un dialog deschis despre chimie și perspectivele acestei discipline în cercetare și educație în contextul actual, atât la nivel național, cât și internațional.
Mai multe detalii despre „Spectacolului Chimiei” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.