În anul universitar 2022-2023, Centrul de Învățare al UB (CI) propune o nouă ofertă de workshop-uri pentru studenții de anul I ai Universității din București.
Astfel, centrul oferă servicii integrate de suport în învățare, având ca scop principal adaptarea cu succes la viața academică și formarea competențelor transversale necesare succesului în plan personal și educațional ai celor mai noi membri ai comunității academice a Universității din București.
Sesiunile sunt proiectate sub forma unor ședințe individuale și de grup, cu o durată de o oră, desfășurate în format online, prin înregistrarea pe platforma centrului, în format fizic, la sediul Centrului de Învățare (Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, Cămin Corp C, Etajul III, Sector 5, București, lângă Facultatea de Drept a UB) și în format hibrid. Înscrierile se pot face direct pe site-ul Centrului de Învățare al UB aici.
Data de începere a workshop-urilor este miercuri, 19 octombrie 2022.
Activitățile de suport pe care Centrul de Învățare UB le pune la dispoziția acoperă o gamă largă de teme și vizează, printre altele, consilierea profesională şi orientarea în carieră; dezvoltarea abilităților de scriere academică; dezvoltarea competențelor de gândire critică și raționament științific, precum și coachingul și dezvoltarea personală în aria competențelor sociale și emoționale.
Astfel, studenții de anul I pot participa la sesiuni de Managementul carierei: Cum să stabilești armonia între carieră și viața personală?, Stabilirea obiectivelor – Cheia spre reușită și Alegerile în carieră – deciziile mele conștiente!. Totodată, aceștia pot opta pentru workshop-uri de Public speaking – Firul roșu al discursului, Gândire critică: formare și aplicabilitate și Promovare personală: Realizarea primului meu Curriculum Vitae.
De asemenea, studenții pot fi ghidați cum să realizeze un suport vizual pentru prezentări și se pot familiariza cu elemente precum tema și scopul discursului, forma discursivă (prezentare, interviu, protest, reclama, lansare de produs etc.), nucleul discursului, precum și elemente de improvizație.
Emoțiile și gândirea critică, Stres – ai auzit de el? Producătorii de stres în învățare, Managementul stresului academic – strategii de gestionare: Cum să faci față stresului academic? Devino prieten cu el!, Conștientizare socială: Empatia – O superputere pentru relații valoroase sunt câteva dintre workshop-urile care au drept scop dezvoltarea competențelor sociale și emoționale.
Acestea au fost proiectate pentru ca studenții să înțeleagă pe deplin concepte precum „stresul”, „distresul”, „mecanismele de apărare” și „copingul”, să identifice situațiile generatoare de stres, precum și propriile reacții la stres și să gestioneze emoțiile și stresul pentru recăpătarea motivației. Astfel, prin participarea la aceste sesiuni, studenții au ocazia să învețe atât strategiile active, centrate pe rezolvarea problemei, cât și strategiile pasive, centrate pe emoţie, dezvoltând în același timp o atitudine critică față de eficacitatea strategiilor de gestionare a stresului.
Programul workshop-urilor poate fi accesat aici și aici.
Centrul de Învățare al Universității din București (CI) este un spațiu flexibil de învățare, adaptat nevoilor studenților și specificului activităților de învățare a acestora. Abordarea permite repoziționarea ușoară și flexibilă a cursanților, susține învățarea colaborativă și de tip flipped-learning.