CIVIS, Alianța Universitară Civică Europeană, selectată ca proiect pilot de către Comisia Europeană în cadrul inițiativei pentru Rețele de Universități Europene

CIVIS, Alianța Universitară Civică Europeană, selectată ca proiect pilot de către Comisia Europeană în cadrul inițiativei pentru Rețele de Universități Europene

27 iunie, 2019 in Slider principal

CIVIS, alianță a opt dintre cele mai prestigioase universități, este mândră să primească oportunitatea de a contribui pe deplin la prima etapă a construirii acestei inițiative majore pentru viitorul peisajului european al învățământului superior.

Aspirațiile CIVIS vor fi acum transformate în acțiuni și rezultate pentru a stimula cooperarea la toate nivelurile și pentru a spori calitatea și atractivitatea Universității noastre Civice Europene, compusă din Universitatea Aix-Marseille (Franța), Universitatea Națională și Capodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București, Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), Universitatea Autonomă din Madrid (Spania), Universitatea Sapienza din Roma (Italia), Universitatea din Stockholm (Suedia), Universitatea Eberhard Karls din Tübingen (Germania).

Proiectul CIVIS va juca rolul de model și va defini o modalitate de a uni universitățile, de a spori oportunitățile oferite celor 384.000 de studenți și 55.000 de angajați, pe lângă consolidarea poziției noastre internaționale în raport cu Africa și zona mediteraneană. Acest proiect reprezintă o provocare substanțială și stimulativă.

Proiectul nostru vizează promovarea valorilor, culturilor și a cetățeniei europene în rândul noilor generații de studenți. Acesta va promova educația incluzivă de calitate, programe educaționale și de cercetare inovatoare și integrate, indiferent de granițe, limbi sau discipline academice. Universitățile partenere doresc să abordeze provocările planetare, atât la nivel local, cât și global: clima și energia, orașele și mobilitatea, sănătatea, patrimoniul cultural, digitalizarea.

Parteneriatele noastre se vor multiplica pe toate nivelurile, atât în ceea ce privește componenta de predare, cât și cea de cercetare. În acest scop, vom facilita mobilitatea între campusurile noastre, garantând în același timp sustenabilitatea acțiunilor noastre și limitând impactul asupra mediului.

Obținerea acestei finanțări europene reprezintă un prim pas și implică o mare responsabilitate de a contribui la dezvoltarea Spațiului European al Educației. Acest vast proiect aparține în primul rând studenților și personalului nostru. În curând va fi de datoria lor să transpună CIVIS în realitate!

Începem acest proiect de trei ani cu un buget de 5 milioane de euro, acordat de Comisia Europeană, dar ambiția noastră merge mult mai departe, cu angajamentul de a dezvolta un campus transnațional european, legat de regiunile europene și de a crea legături înăuntrul și în afara Europei.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.