Colocviul „Corps en scène” la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București

Colocviul „Corps en scène” la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București

12 noiembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 16 noiembrie 2018, Centrul de cercetare „Heterotopos. Reprezentări și practici ale spațiului străin”, în colaborare cu Departamentul de Limba şi Literatura Franceză şi Centrul de Reuşită Universitară (Agenţia Universitară a Francofoniei), organizează prima parte a colocviului Corps en scène. Evenimentul inaugurează o nouă axă de cercetare în cadrul centrului Heterotopos și este coordonat de prof. dr. habil. Lidia Cotea.
Lucrările colocviului vor avea loc în cadrul Lectoratului Francez al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7).
Evenimentul va aborda imaginarul corpului în teatrul secolului al XX-lea şi multiplele schimbări de paradigmă produse în cursul acestui secol, în care textul devine adesea secundar în raport cu forţa reprezentării scenice. Teatrul cruzimii, teatrul-adevăr, teatrul panic, teatrul laborator sau teatrul ca propedeutică a realităţii sunt doar câteva exemple care stau mărturie a unei profunde schimbări de viziune şi care fac obiectul unui studiu aprofundat din partea participanţilor la colocviu. Corpul ca limbaj teatral, corp şi violenţă în limbajul dramatic, corpul fantasmatic, sexualitate şi erotism în teatrul secolului al XX-lea sunt principalele axe de reflecţie în jurul cărora se organizează comunicările din prima parte a colocviului.
Programul complet al colocviului „Corps en scène” poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.