Conferință dedicată Deltei Yangtze la Universitatea din București

Conferință dedicată Deltei Yangtze la Universitatea din București

13 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Luni, 13 mai 2019, Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB), în parteneriat cu Centrul de Cercetări în Geomorfologie, Geoarheologie și Paleomedii (GEODAR) și Facultatea de Geografie, a organizat o conferință dedicată deltei Yangtze, în cadrul căreia au fost susținute prelegeri de către specialiști de la State Key Lab of Estuarine and Coastal Research (SKLEC) și East China Normal University (Shanghai, China). Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul „George Vâlsan” al Facultății de Geografie (B-dul. Nicolae Bălcescu, nr. 1, etaj 3).

Râul Yangtze este unul dintre primele cinci mari fluvii ale lumii în termeni de lungime, debit și volum de sedimente transportate, iar din 2003 pe cursul său a fost pus în funcțiune cel mai mare baraj din lume: Three Gorges Dam. La vărsarea sa în Marea Chinei de Est, delta râului Yangtze, una dintre cele mai mari delte dominate de maree din lume este și cea mai dezvoltată, dinamică, dens populate și una dintre cele mai concentrate arii industriale din China, aflându-se în plină transformare într-o arie metropolitană de importanță mondială. Pornind de la aceste premise, conferința și-a propus să discute cum face față acest ecosistem deltaic, puternic afectat de diminuarea aportului sedimentar și de creșterea nivelului mării, presiunii antropice accelerate.

Programul complet al conferinței poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.