Conferință despre Borges și cele două războaie mondiale la Facultatea de Litere a UB

Conferință despre Borges și cele două războaie mondiale la Facultatea de Litere a UB

03 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Luni, 6 mai 2019, Facultatea de Litere a Universității din București a organizat conferința Borges și cele două războaie mondiale, susținută de profesorul Efraín Kristal. Evenimentul a avut loc începând cu ora 16:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere.

Efraín Kristal este profesor step IX la prestigioasa University of California Los Angeles (UCLA), unde predă, din 1991, cursuri de Literatură comparată și de literatură spaniolă, portugheză și franceză. Cu studii de literatură spaniolă și de filosofie la UC-Berkeley, Stanford University și Université de Rouen, profesorul Efraín Kristal este autorul unui număr impresionant de articole și studii pe teme de literatură hispano-americană, world literature și studii culturale. Este autorul unor consistente volume despre Borges și Vargas Llosa (Temptation of the Word. The novels of Mario Vargas Llosa,Vanderbilt University Press, 1998; Invisible Work. Borges and Translation, Vanderbilt University Press, 2002; Tentación de la palabra. Arte literario y convicción política en las novelas de Mario Vargas Llosa, Prologue by Gerald Martin, Lima and Mexico City, Fondo de cultura económica, 2018 ș.a.). 

Mai multe detalii sunt accesibile aici și pe pagina de Facebook a Facultății de Litere.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.