Joi, 10 Ianuarie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București organizează conferința „Evoluția profesiei de asistent social în România: de la tradiție la provocările actuale”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 16:00-18:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Bd. Schitu Măgureanu, nr. 9).
Structurile naționale și internaționale ale asistenței sociale sunt active atât în Europa cât și în America, atât în Asia cât și în Africa, networkingul global indicând o nouă reașezare a profesiei. Susținută de prof. univ. dr. Doru Buzducea, prezentarea de față include evoluția României în cadrul tendințelor de dezvoltare a profesiei de asistent social în contextul mai larg al procesului de globalizare și dezvoltare internațională. În România, ca peste tot în întreaga lume, profesia de asistent social se află în expansiune întrucât și-a dovedit eficiența. Sistemele de asistență socială aduc beneficii sociale și economice indirecte comunităților locale care au înțeles acest fapt și care investesc în dezvoltarea resurselor umane din domeniul serviciilor sociale.
Doru Buzducea este profesor universitar și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) și președinte al Asociației Școlilor de Asistență Socială. Publicist recunoscut în domeniul asistenței sociale și promotor al unor campanii de promovare a profesiei de asistent social la nivel național, profesorul Doru Buzducea este redactorul șef al Revistei de Asistență Socială. Preocupările sale academice acoperă o sferă largă, de la demersul normativ al profesiei de asistent social, la cercetări legate de pierderi, traumă și suferințe, la perspective internaționale ale asistenței sociale.
