Conferința „Geografii electorale în România postcomunistă: neoliberalism & austeritate economică și dominație social-democrată” la ICUB

Conferința „Geografii electorale în România postcomunistă: neoliberalism & austeritate economică și dominație social-democrată” la ICUB


Joi, 11 octombrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București a organizeazat conferința „Geografii electorale în România postcomunistă: neoliberalism & austeritate economică și dominație social-democrată”, susținută de Aurelian Giugăl, ICUB Fellow. Evenimentul a avut loc începând cu ora 16:00 în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (str. Schitu Măgureanu nr. 9).
Conferința a analizat România postcomunistă din perspectiva celor două episoade de politici (neo)liberale dure pe care le-a experimentat, respectiv guvernarea Convenției Democrate Române – CDR (1996-2000) și măsurile de austeritate implementate de Partidul Democrat Liberal (PDL) în perioada post-2009. Utilizând datele de la alegerile parlamentare din intervalul 1996-2016, conferențiarul a încercat să demonstreze că rezultatele electorale sunt un răspuns particular la politicile guvernamentale. Pornind de la ideea că geografia economică poate fi asociată cu geografia politică a suportului electoral, micro-analiza realizată de Aurelian Giugăl și-a propus să genereze o înțelegere mai bună a relațiilor dintre performanțele & politicile economice și o geografie electorală particulară.
Mai multe informații despre conferința „Geografii electorale în România postcomunistă: neoliberalism & austeritate economică și dominație social-democrată” sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.