Conferința „Problematica legitimității: Alegerile legislative pentru judecători constituționali în Mexic”, organizată de Institutul de Cercetări al Universității din București

Conferința „Problematica legitimității: Alegerile legislative pentru judecători constituționali în Mexic”, organizată de Institutul de Cercetări al Universității din București

09 octombrie 2017 în Evenimente, Știri

Secțiunea de Științe Sociale a Institutul de Cercetări al Universității din București (SSS-ICUB) organizează vineri, 13 octombrie 2017, conferința „Problematica legitimității: Alegerile legislative pentru judecători constituționali în Mexic/Legitimacy as a Problem: The Legislative Election of Constitutional Judges in México”. Evenimentul are loc la Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (sediul din str. Schitu Măgureanu), începând cu ora 15:00.

În cadrul conferinței, Héctor Calleros-Rodríguez (University of Warsaw, Poland), profesor invitat al Secțiunii de Științe Sociale din cadrul ICUB, va aborda tematica alegerilor judecătorilor constituționali. Acest proces are câțiva mari piloni: structura constituțională, negocierea convențiilor, numirile politice.

Prezentarea va trasa legăturile cu principiile supremației Constituției, diviziunea puterii și independența ramurii guvernamentale judiciare și va exemplifica dovezi empirice în acest sens.

Cea mai mare parte a cercetării prezentate se bazează pe analiza procesului de nominalizare a doi judecători din Curtea supremă, care a avut loc în anul 2012, transcrieri de sesiuni parlamentare, înregistrări ale discuțiilor și edițiile digitale a trei ziare naționale.

Mai multe informații despre conferința „Problematica legitimității: Alegerile legislative pentru judecători constituționali în Mexic/Legitimacy as a Problem: The Legislative Election of Constitutional Judges in México” pot fi consultate aici.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.