Conferință „The Circulation of Shakespeare’s Plays in Europe’s Borderland” la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a UB

Conferință „The Circulation of Shakespeare’s Plays in Europe’s Borderland” la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a UB

06 noiembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 8-9 noiembrie 2018, Facultatea de Limbi si Literaturi Străine a Universității din București organizează conferința internațională The Circulation of Shakespeare’s Plays in Europe’s Borderland.
Evenimentul va aborda circularea pieselor shakespeariene sub formă de traduceri, adaptări, reprezentații teatrale, re-medieri de tip new media, cu precădere în Europa de Est, văzută ca un spațiu liminal, dar, în același timp, și de intersecție între diferite sisteme politice și culturale. Dacă dimensiunea de spațiu, transnațională, este una mai degrabă restrânsă, dimensiunea temporală pe care lucrările conferinței o vor acoperi este mult mai extinsă, începând cu primele rute de diseminare a pieselor lui Shakespeare în Estul Imperiului Habsburgic și ajungând până la perioada actuală a internetului și a re-prelucrării pieselor în clipuri de tip YouTube. Una dintre întrebările importante pe care conferința le va atinge privește transformările pe care le produce circularea unei figuri hiper-canonice precum Shakespeare într-un spațiu de graniță.
Evenimentul va reuni shakespearologi de mare renume din spațiul est-european și se va bucura de prezența prof. dr. Rui Carvalho Homem, președintele Asociației Europene de Studii Shakespeariene.
Conferința se desfășoară în cadrul proiectului de cercetare UEFISCDI, IDEI PN III, nr.1/2017, condus de prof. univ. dr. Mădălina Nicolaescu de la Facultatea de Limbi si Literaturi Străine a Universității din București.
Programul complet al conferinței este disponibil aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.