Corul Pro Arte al Universității din București s-a reunit duminică, 1 iulie 2018, aducând pe aceeași scenă lucrări din repertoriul românesc şi universal de compozitori, sub conducerea dirijoarei Ligia Balica Vascan.
În program au fost lucrări de: Nicolae Oancea, Gheorghe Danga, Augustin Bena, Ion Vidu, Pretorian Vlaiculescu, Simeon Nicolescu, George Enescu, Hans Leo Hassler, Clément Janequin, Jacques Arcadelt, Daniel Friderici, Henry Purcell.
Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept din cadrul Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), începând cu ora 19:00.
Intrarea este liberă.
Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.
Corul Universității din București a fost fondat în anul 1949 de către maestrul Marin Constantin, primind numele de Pro Arte la concertul aniversării a 30 de ani de la momentul înființării. În anul 1976, corul a fost reînființat, cu ocazia primei ediții a Festivalului Artei și Creației Studențești ,,Cântarea României”, de către Ligia Balica, studentă la Conservatorul ,,Ciprian Porumbescu”.
Corul Pro Arte, împreună cu Orchestra Profesorilor de Muzică din București ,,Musica Mundi”, a susținut o sesiune permanentă de concerte la Ateneul Român, Sala Radio, Conservatorul de Muzică ,,Ciprian Porumbescu”, Muzeul de Artă din București, precum și în alte orașe din țară (Sibiu, Iași, Piatra Neamț, Cluj, Sinaia).
De-a lungul timpului, Corul Pro Arte al Universității din București a fost distins cu premiul I atât la concursuri internaționale (Concursul Internațional ,,George Dima”, 1990, și Concursul și Festivalul Internațional de Folclor de la Quintin-Franța, 1993), cât și la concursuri naționale (,,Ciprian Porumbescu”, 1981), (,,Ion Vidu”, 1984), (,,D. G. Kiriac”, 1984), (,,Iosif Velceanu”, 1984). Mai mult, Corul a fost distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor din România pentru promovarea muzicii românești în anul 1984 și 1989, dar și cu premiul I pe țară la edițiile Festivalului Artei și Creației Studențești ,,Cântarea României” în anii 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987 și 1989.
