„Cu mic, cu mare… prin Univers”, târg de știință și educație, dedicat elevilor de liceu, studenților, tinerilor absolvenți și publicului larg

„Cu mic, cu mare… prin Univers”, târg de știință și educație, dedicat elevilor de liceu, studenților, tinerilor absolvenți și publicului larg

13 noiembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri, Student

În perioada 23-25 noiembrie 2018, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), în parteneriat cu Universitatea din București, Asociația Studenților Fizicieni, Asociația Măgurele Science Park și Institutul de Științe Spațiale, organizează, pe Platforma de la Măgurele, Târgul de știință și educație „Cu mic, cu mare… prin Univers”.

Evenimentul propune prelegeri despre subiecte provocatoare, actuale, pe care știința este chemată să le soluționeze, dar și despre istoria științei și a platformei, vizite la infrastructurile de cercetare, discuții și întâlniri cu cercetători, prezentarea ofertelor de stagii de practică și a temelor de cercetare pentru studenți, experimente hands-on, ateliere, expoziții de carte etc. Activitățile sunt dedicate, în primul rând, elevilor și studenților interesați de activitățile educaționale și profesionale de pe platforma Măgurele, dar și cadrelor didactice care îi pregătesc și, nu în ultimul rând, publicului larg, interesat să afle despre noutățile din știință direct de la cercetători.

Târgul își propune astfel să devină locul de întâlnire a unor categorii distincte de actori dedicați atât dezvoltării, inovării și comunicării științei, cât și creșterii actului educational și împărtășirii de idei.

Programul evenimentului cuprinde vizite ale studenților și absolvenților în laboratoarele institutelor de pe platformă, târgul de oferte educaționale și profesionale dedicat studenților de la facultățile de științe și elevilor de liceu, precum și evenimentul TEDxCERN@IFIN cu difuzare de filme de la CERN și prezentări ale vorbitorilor locali.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, dar accesul la vizite și evenimente se face în baza unei înregistrări prealabile.

Pentru studenți și tineri absolvenți înscrierea se face prin intermediul următorului formular: https://goo.gl/wuMnBY

Pentru grupurile de elevi de liceu, profesorul însoțitor face înscrierea utilizând formularul următor: https://goo.gl/zno4kh

Pentru publicul larg participarea este liberă în data de 24.11.2018

Mai multe detalii despre evenimente și înscriere găsiți aici și aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.